Lifestyle

Τζέιν Φόντα: Πώς κατάφερε -παρά τα 80 της χρόνια- να παγώσει το χρόνο;

Η Τζέιν Φόντα είναι αυτό που λέμε ο ορισμός του «δεν αναπαύομαι στις δάφνες μου». Τι και αν κατά τη δεκαετία του ’80 γνώρισε τεράστια επιτυχία με τα βίντεο γυμναστικής της, τα κορμάκια και τις γκέτες της, η 80χρονη -πλέον- Τζέιν ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει, άλλα και να φροντίζει το σώμα και την υγεία της. Φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά, Grace and Frankie του Netflix, ενώ στη μεγάλη οθόνη αναμένεται να τη δούμε στην ταινία Book Club πλάι στη Ντάιαν Κίτον.

Όσον αφορά για την καλή της φυσική κατάσταση, απλά να πούμε ότι η Τζέιν Φόντα συνεχίζει να είναι η απόλυτη fitness guru που ήταν πάντα. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή της, στο παρελθόν δυσκολεύθηκε πολύ να είναι υγιής, καθώς έπασχε από βουλιμία από την εφηβεία μέχρι και τα 40 της χρόνια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή ανέπτυξε καρκινικό όγκο στα χείλη της, τον οποίο και αφαίρεσε.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την έχουν κατηγορήσει ότι έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές κάτω από το χειρουργικό νυστέρι. Η ίδια βέβαια, «είδωλο» καθώς είναι, δέχεται όλες τις κατηγορίες, ενώ δεν διστάζει να πει πως αυτές οι επεμβάσεις είναι που τις επιτρέπουν να δουλεύει ακόμα. «Έχω ψεύτικο γοφό, ένα ψεύτικο γόνατο, και έχω κάνει αρκετές επεμβάσεις στην πλάτη μου, οπότε είμαι μισή μεταλλική και μισή βιονική», λέει με το χαρακτηριστικό χιούμορ της. « Έχω οστεοαρθρίτιδα και δυσκολεύομαι να μπαίνω και να βγαίνω από το αυτοκίνητο. Νιώθω όμως χαρούμενη που γυμναζόμουν τόσο στα νιάτα μου γιατί αυτό σημαίνει πως τώρα είμαι δυνατή», λέει σε συνέντευξή της στην Daily Mail.

Ποια είναι τα μυστικά της όμως για νεανική εμφάνιση στα 80 της;

Γυμνάζεται ακόμα:
Κάθε μέρα πηγαίνει έναν μακρύ περίπατο, ενώ λατρεύει και την προπόνηση με λάστιχα, τη γιόγκα και το σκι. «Ποτέ δεν θα σταματήσω. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνεχίσεις να κινείσαι. Αυτό κάνω εγώ και έτσι μένω δυνατή», λέει σε συνέντευξή της. Όπως αποκαλύπτει, βέβαια, έχει προσαρμόσει τις ασκήσεις στην ηλικία της. «Κάνω πράγματα που είναι πιο ασφαλή όταν είσαι μεγαλύτερος. Σηκώνω πιο ελαφριά βάρη. Κινούμαι πιο αργά. Αλλά συνεχίζω να κινούμε», τονίζει.

Δεν πιστεύει σε δίαιτες:
«Οι περισσότερες δίαιτες στηρίζονται στην απώλεια βάρους και ενθαρρύνουν προσωρινές και συχνά ανθυγιεινές, περιοριστικές συμπεριφορές. Δυστυχώς, αυτό το σενάριο είναι καταδικασμένο να αποτύχει», λέει. Αντίθετα, η Τζέιν προτείνει να πετάξουμε τη ζυγαριά μας (η ίδια δεν έχει καν στο σπίτι της) και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, έχοντας στο νου μας να κάνουμε υγιεινές επιλογές. Ποιες είναι αυτές; Η συχνή γυμναστική, ένα καλό πρωινό, οι ευχάριστοι φίλοι και… ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας, πού και πού.

Αρνείται να πάρει σύνταξη:
«Χρειάζομαι μια σταθερή δουλειά. Στηρίζω οικονομικά άλλους ανθρώπους πέρα από εμένα και επιπλέον έχει πλάκα», υποστηρίζει. «Κάθε μέρα ξυπνάω και θέλω να τσιμπήσω τον εαυτό μου. Νιώθω πολύ ευλογημένη (που δουλεύω στη σειρά)».

Η νούμερο 1 συμβουλή της;
Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος. «Είναι μια μάχη που θα χάσεις και απλά θα είσαι στεναχωρημένος. Το άγχος σου θα σε οδηγήσει να κάνεις διάφορα πράγματα, όπως το να τρως πολύ, να πίνεις πολύ και άλλα τέτοια», λέει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button