Δήμος Καλαμάτας

Την απομάκρυνση των κατασχεθέντων πλοίων από το λιμάνι Καλαμάτας ζητά ο Λιμενάρχης

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Αντιπλοίαρχος Αντώνιος Δουμάνης επανέρχεται στην ανάγκη απομάκρυνσης κατασχεθέντων πλοίων από το λιμένα Καλαμάτας.

Το σχετικό έγγραφο απευθύνεται στο αρμόδιο Τελωνείο Πατρών / Τμήμα Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να απομακρυνθούν τα εξής σκάφη:

  • «Alamir Mustafa», λευκό ξύλινο σκάφος τύπου πασάρα αγνώστων λοιπών στοιχείων,
  • ιστιοφόρο σκάφος «Mr Musty» και
  • ιστιοφόρο σκάφος «Gertie» με μία βοηθητική λέμβο.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης τονίζει ότι «εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρήθηκε επιδείνωση της κατάστασής τους και ειδικότερα σημαντική συγκέντρωση υδάτων εντός των κυτών και του χώρου μηχανοστασίου τους».

Ο κ. Δουμάνης επισημαίνει ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας «με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε απαντλήσεις και ενίσχυση των μέσων πρόσδεσης», προκειμένου να αποφευχθούν η βύθιση των σκαφών και η πρόκληση ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης ζητεί την άμεση απομάκρυνση των σκαφών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο για το ιστιοφόρο «Mr Musty».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button