Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα θα εορτάσει η Φοινικούντα

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτάσει και φέτος η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερού­σα, κατά τό ερχόμενο διήμερο 6 και 7 Ιουλίου.

Την Παρασκευή και ώρα 7,30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου και φυλάσσεται η Χαριτόβρυτος Εικόνα, θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Το Σάββατο και ώρα 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας και περί ώρα 10,30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Στον εορτασμό θα συμμετάσχουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Την Κυβέρνηση στο εορτασμό θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, ενώ θα παραστούν Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button