Ελλάδα

Τι θα γίνουν τα χρήματα που θα περισσέψουν από το κοινωνικό μέρισμα; Προθεσμίες για την αίτηση

 

koinonikoeisodima_369270840


Πέντε μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων στο www.koinonikomerisma.gr και ήδη πάνω από 1 εκατ. είναι αυτοί που έχουν κλειδώσει το μέρισμα.

Η τελική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου και δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση. Αν περισσέψουν χρήματα από τα 750 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει να δώσει η κυβέρνηση, τότε, ενδέχεται να βρεθούν στοχευμένα νέοι δικαιούχοι. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα γίνει αυτό, ωστόσο αν υπάρξει περίσσευμα χρημάτων θα γίνει επανεξέταση αιτήσεων που απορρίφθηκαν για να γίνει πληρωμή.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνει καμία πληρωμή μόλις γυρίσει ο χρόνος στο 2018.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί ότι θα πληρώσει το κοινωνικό μέρισμα στις 15 Δεκεμβρίου.

Μία ακόμη αλλαγή έγινε στην αίτηση στο σύστημα koinonikomerisma.gr και αφορά όσους από λάθος δεν εμφανίζονται παιδιά που γεννήθηκαν και πριν το 2017.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Καρέλλα  η πληρωμή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου ενώ όπως πρόσθεσε επιχειρείται να γίνει αυτόματη πληρωμή του μερίσματος για ΑΜΕΑ.

Επιπλέον ανέφερε ότι το 15% των αιτήσεων που είναι σε εκκρεμότητα είναι έτοιμες για έγκριση δηλαδή κοντά στις 70.000 αιτήσεις. Ο σχεδιασμός για το κοινωνικό μέρισμα είναι για 1.300.000 νοικοκυριά.

Έγιναν οι αλλαγές για τους φιλοξενούμενους θανόντος, ή τις χήρες, τα παιδιά μέσα στο 2017 καθώς και την ταυτοποίηση ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα ενώ όπως εξήγησε ότι όταν από λάθος δεν δηλώθηκαν παιδιά πριν το 2016 να δηλωθούν και αυτά. Ο κ. Καρέλλας πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν οι ανασφάλιστοι ΑΜΕΑ για να τους πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button