Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Τον Πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο γιόρτασαν σήμερα το πρωί στη Μεθώνη

Ag. Nik2


Τον Πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο γιόρτασαν σήμερα το πρωί με κάθε λαμπρότητα οι κάτοικοι της Μεθώνης. Ενορίτες της Μεθώνης αλλά και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη εικόνα του και να πάρουν την ευλογία του.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης  με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του ιερού κλήρου της περιοχής. Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρις ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης.

Ευχόμενος σε όλο τον κόσμο Υγεία, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης ανέφερε: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο ο Άγιος Νικόλαος να δώσει φώτιση και ευλογία,  για να μπορέσουμε να σταθούμε δυνατοί στις όποιες δυσκολίες μας προκύπτουν».

Το παρόν στη Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, η Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της  Μεθώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button