Άξιοι ομιλητές για τους Αυλωνίτες δημιουργούς στο 10ήμερο Τριφύλιων Δημιουργών

 

DSC03031


Με καταξιωμένους ομιλητές κύλησε η πρώτη εκδήλωση αφιερωμένη για 3η χρονιά στους Τριφύλιους δημιουργούς από την Κυπαρισσία ενώ την Κυριακή συνεχίστηκε στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.

Εφαλτήριο αποτέλεσε η συνεργασία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλιας με την Ένωση Μεσσήνιων συγγραφέων…για ένα φόρο τιμής σε μεγάλους δημιουργούς που άφησαν ανεξίτηλη την παρουσία τους στα Ελληνικά γράμματα…

Τις άγνωστες και γνωστές πτυχές της ζωής των τιμώμενων ξεδίπλωσαν οι ομιλητές όπως ο Στάθης Παρασκευόπουλος για τον Αυλωνίτη Κώστα Καλαντζή που αποτέλεσε αφετηρία για την διαμόρφωση της ελληνικής λογοτεχνίας στην εποχή βιώνοντας πολέμους και κοινωνικές καταστάσεις που αποτέλεσαν ένα πλούσιο συγγραφικό έργο. Ο απόστρατος στρατηγός κ. Κωνσταντινίδης μίλησε για τον ανάδοχό του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη που έδωσε μάχες όχι μόνο για την πατρίδα αλλά με την πένα του αποτύπωσε ιστορικές και κοινωνικές σελίδες μιας Ελλάδας που βρίσκεται στη λήθη των αιώνων ενώ απάντησε σε ιστορικά γεγονότα μέσα από το έργο του συγγραφέα όπως η περίφημη Μικρασιατική καταστροφή που κάποιοι χαρακτήρισαν…συνωστισμό στα βιβλία τους. Τέλος ο Γ. Φιλντίσης αναφέρθηκε στο έργο της Σοφίας Φίλντιση με διεθνείς βραβεύσεις σε παιδικά βιβλία αλλά και μια πλου΄σια συγγραφική δράση εντός και εκτός χώρας.

kyparissiotis