Άρθρο του Γιάννη Γκόνη με τίτλο «Η Δημοτική Πολιτική του Τίποτα»

a3c5d74c4c3ccc5b369bf01a607a4338_L


Διάβαζα πριν λίγες μέρες, σε τοπική εφημερίδα, την επιστολή  συμπολίτη μας απο την Κυπαρισσία.Έλεγε, λοιπόν, ο συμπολίτης μας ότι έχει εγκαταλειφθεί η Κυπαρισσία από την Δημοτική Αρχή και επικρατεί πλήρης αδιαφορία από όλους τους υπευθύνους και μη.

Μετά απο λίγες μέρες είδα φωτογραφία με τα λύματα στους δρόμους της πόλης.

Στους Γαργαλιάνους, επίσης, με τα οξυμένα προβλήματα (αποχέτευση,ύδρευση,σκουπίδια κλπ) ίδια εικόνα.

Στα Φιλιατρά, ίδια πάλι, εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Στα χωριά,  το ίδιο και πιο οξυμένο το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Χαρακτηριστικές οι επιστολές συμπολιτών μας στο gargalianoionline για τα σκουπίδια που τους πνίγουν και για την άθλια εικόνα μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Οσο για την κατάσταση στο Μάραθο είναι για να ντρέπεται κανείς.

Άθελά σου κάνεις συγκρίσεις με άλλους δήμους,  γειτονικούς και μη,  όπου υλοποιούνται έργα πάσης φύσεως που αλλάζουν τις πόλεις και τα χωριά τους. Αναπλάσεις δημόσιων χώρων, ασφαλτοστρώσεις δρόμων προς τα χωριά, βιολογικοί καθαρισμοί, αναπλάσεις αθλητικών εγκαταστάσεων, αναπλάσεις κτηρίων , καθαριότητα,  είναι εμφανή σε κάθε επισκεψη.

Σκέφτομαι ότι δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής ανικανότητας αλλά πρέπει να υπάρχει «πολιτικό σχέδιο», «σοβαρό» και «μελετημένο» της Δημοτικής Αρχής.

Δεν κάνω ΤΙΠΟΤΑ,  δεν παίρνω κανένα πρόγραμμα , δεν υλοποιώ κανένα έργο όσο είναι αυτή η κυβέρνηση.
Τι θέλετε, δηλαδή, να πάρουμε λεφτά απο κάποιο έργο για να συντηρήσουμε το κτήριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία που καταρρέει;  Mα τι λέτε;  Και αν βρεθεί κάποιος να σκεφτεί, όχι να πει, ότι αυτή η κυβέρνηση έδωσε λεφτά για την αποκατάσταση του κτηρίου; Aσ’ το καλύτερα να καταρρεύσει!
Τι θέλετε, να φτιάξουμε τους δρόμους από και προς τα χωριά ; Κι αν βρεθεί κάποιος και σκεφτεί ότι τόσα χρόνια «οι δικοί μας» μάς έταζαν τους δρόμους πριν τις εκλογές και δρόμους δεν είδαμε και ήρθε αυτή η κυβέρνηση να μας φτιάξει τους δρόμους; Άσ’το καλύτερα.
Τι θέλετε, να μαζεύουμε τα σκουπίδια τακτικά γιατί είναι καλοκαίρι και τουριστική σεζόν; Όχι, τα σκουπίδια θα μένουν στους δρόμους! Για ανακύκλωση, βέβαια, ούτε κουβέντα. Ο σκοπός είναι να αγανακτήσει ο κόσμος και να βρίζει την κυβέρνηση και όχι η καθαριότητα και η δημόσια υγεία.

Άσε που αν αλλάξει η πολιτική κατάσταση θα μπορέσουμε να ιδιωτικοποιήσουμε την καθαριότητα όπως και άλλους τομείς.

Υπάρχει λοιπόν «πολιτικό σχέδιο», δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ όσο είναι αυτή η Κυβέρνηση, άσχετα αν αυτό εξυπηρετεί προσωπικές επιλογές και όχι το σύνολο των πολιτών.
Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, μάλιστα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής ρίχνει κι ένα ανάθεμα στην Κυβέρνηση  ανεξάρτητα από το θέμα που συζητείται.

 Αν πάλι ρωτήσεις κάποιον αντιδήμαρχο ή Δημοτκό Σύμβουλο,  γιατί δεν κάνετε αυτό ή το άλλο η μόνιμη απάντηση είναι: «δεν μας δίνει λεφτά η Κυβέρνηση ».

Μα, σκέφτεσαι, οι γειτονικές Δημοτικές Αρχές που είναι στον ίδιο πολιτικό χώρο, γιατί έχουν εκμεταλλευτεί όλα τα προγράμματα, παίρνουν λεφτά  και εκτελούν μια σειρά έργων στις Δ.Ε του Δήμου τους ;

Είναι απλό : αυτοί δεν έχουν το «πολιτικό σχέδιο» της Δημοτικής μας  Αρχής. Άσε που εκτίθενται, κιόλας, πολιτικά κάνοντας έργα αυτή την πολιτική περίοδο.

Η δημοτική αρχή Τριφυλίας θα περιμένει να αλλάξει η πολιτική κατάσταση. Μέχρι τότε :                   ας περιμένουν οι δρόμοι , οι αναπλάσεις , τα σκουπίδια, τα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτές θα είναι οι υποσχέσεις για την επανεκλογή μας.

Δεν ευθύνεται, λοιπόν, για την όλη κατάσταση η πολιτική τους ανεπάρκεια ή οι επιλογές προσώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τα θέματα της Τ.Α και των τομέων στους οποίους προΐστανται, όπως ισχυρίζονται κάποιοι κακοπροαίρετοι, αλλά  το πολιτικό σχέδιο του ΤΙΠΟΤΑ.
Μόνο που στην Αυτοδιοίκηση εκλέγεσαι για να λύνεις προβλήματα και όχι για να κάνεις μικροκομματικές πολιτικές εις βάρος του τόπου και της ζωής των πολιτών.

                                                                                  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΝΗΣ