Άρθρο του Γιάννη Γκόνη στο gargalianoionline για το πρόβλημα της αποχέτευσης – «Πολιτική ανικανότητα ή κοινωνική αδιαφορία;»

cb44ef6d2231b8e90f33edea846fe64c_XL


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

     Διαβάζουμε στο gargalianoionline, ότι ολοκληρώνεται το αποχετευτικό σύστημα Πύλου-Γιάλοβας. Προϋπολογισμός έργου, ενταγμένου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ 4.500.000 ευρώ. Στους Γαργαλιάνους, υπάρχει, το πολύ γνωστό σε όλους και πολύ σοβαρό, πρόβλημα της αποχέτευσης – αστικών λυμάτων. Είναι σοβαρό γιατί έχει σχέση, κυρίως, με την υγεία των πολιτών αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος. Όλοι και όλες βιώνουμε το πρόβλημα της δυσοσμίας, που γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι λόγω της ανομβρίας, γύρω από την πλατεία και τους άλλους δρόμους, από τους ανοιχτούς οχετούς και υπονόμους.

     Είναι, επίσης, γνωστό πού καταλήγουν τα λύματα της πόλης και με τι συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

     Η Δημοτική Αρχή δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα ή αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών;

    Πώς γίνεται να μην μπορούμε, τόσα χρόνια, να εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα και να λύσουμε οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα που απασχολεί και ενοχλεί όλους και όλες;

   Πώς γίνεται οι άλλοι Δήμοι της Μεσσηνίας, να εντάσσουν σε προγράμματα και να εκτελούν στην Περιφέρειά τους σημαντικά έργα και ο Δήμος Τριφυλίας να μην μπορεί να ιεραρχήσει και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου;

    Στους Γαργαλιάνους δεν είναι μόνο το πρόβλημα της αποχέτευσης που ταλανίζει την πόλη και απειλεί την υγεία των πολιτών. Υπάρχουν και άλλα ανοιχτά και σοβαρά προβλήματα.

     Τι να καταλογίσουμε άραγε πολιτική ανικανότητα ή κοινωνική αδιαφορία;

Γιάννης   Γκόνης

  • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

    OI ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΡΙΒΙΕΡΑ ΑΝΝΑΒΑΛΕΤΑΙ.