Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας

 

DSC07958Την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του χωριού της Βάλτας, το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:30, στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού ενώ την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού π. Ιωάννης όπου ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους συγχωριανούς του.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π.  Κατσίβελας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αδρακτάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Κυριακουλόπουλος καθώς και ο πρόδρος της Τ.Κ. Βάλτας κ. Α. Αντωνόπουλος.Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νίκη Πανταζή ευχήθηκε χρόνια Πολλά στους κατοίκους και είπε ότι ο Σύλλογος δεν διοικείται από τα λίγα μέλη του που είναι στο Δ.Σ. αλλά από όλο το χωριό στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο αποτέλεσμα. Έκανε ξεχωριστή αναφορά στους χορηγούς της εκδήλωσης για όλα τα εδέσματα που πρόσφεραν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, αφού και εκείνος ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευχήθηκε στο καινούριο Δ.Σ. του συλλόγου καλή δύναμη και είπε ότι οι θέσεις την δημοτικής αρχής για την Βάλτα είναι προτεραιότητα. Τόνισε ότι ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου πρόκειται να αναπλαστεί καθώς έχει ενταχθεί ήδη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ενω οι κάτοικοι υπενθύμισαν στον κ. Δήμαρχο το πάγιο αίτημα τους για τον Δρόμο Βάλτας – Γαργαλιάνων.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα δύο τμήματα που δημιούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας υπο την καθοδήγηση του κ. Αλέκου Πανταζόπουλου ενώ οι κάτοικοι διασκέδασαν με μουσική, άφθονους μεζέδες και κρασί, προσφορά επαγγελματιών της περιοχής.

με πληροφορίες από το filiatranews