Ένας ακόμα παράνομος σκουπιδότοπος στα Φιλιατρά με την ανοχή του Δήμου [εικόνες]

 

2


Οχήματα και ιδιώτες ρίχνουν κάθε λογής σκουπίδια σε χώρο δίπλα στο ειδικό σχολείο των Φιλιατρών και σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τα δύο γήπεδα της πόλης, με την ανοχή του Δήμου.

Όπως κατήγγειλε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Ασημακόπουλος, βορειοδυτικά της πόλης των Φιλιατρών εκεί που βρίσκονται τα δύο γήπεδα του ποδοσφαίρου και το ειδικό σχολείο των Φιλιατρών, υπάρχει μια έκταση γύρω στα 5 στρέμματα όπου πάει να δημιουργηθεί μια νέα χωματερή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ποιοί είναι αυτοί που το κάνουν, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ξερουμε οτι τα ρίχνει και ο ίδιος ο Δήμος, είναι ντροπή να φτιάχνουμε νέες χωματερές». Έκανε αναφορά και για την δεξαμενή των Φιλιατρών, λέγοντας πως έχουν γίνει επισημάνσεις και απο τη Ρ.Α.Κ.Ι.,ενώ τόνισε πως έπρεπε να έχει περιφραχθεί και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα! Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε πρόσφατο περιστατικό με τον φωτογραφικό φακό να καταγράφει ιδιώτη ο οποίος πετούσε σκουπίδια στο σημείο και αναρωτήθηκε αν ισχύει ο κανονισμός πρασίνου πρασίνου και μπήκε το ανάλογο πρόστιμο.

Στην απαντησή του ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Αδρακτάς, όσον αφορά στην κατασκευή περίφραξης στο χώρο της δεξαμενής, απάντησε πως μέσα σε δέκα μέρες θα εκταμιευθούν τα χρήματα προκειμένου να περιφραχθεί ο χώρος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Τριφυλίας κ. Β. Παπαθεοδοσίου. Ο κ. Παπαθεοδοσίου είπε πως όσον αφορά την ενέργεια των συμπολιτών μας, οι οποίοι αφήνουν ανεξέλγκτα πράγματα στο χώρο αυτό, είναι γνωστό εδώ και τρεις μήνες! Στο σημείο αυτό αναφερόμενος στον κ. Ασημακόπουλο είπε: «Η λέξη ντροπή δεν νομίζω να ταιριάζει σε συναδέλφους, αν είχατε στοιχεία ότι πετάει σκουπίδια ο Δήμος έισασταν υποχρεωμενος εκείνη τη στιγμή να το αναφέρετε στην υπηρεσία καθαριότητας και όχι να λέμε λόγια προς χάρης εντυπωσιασμου».

Πάντως, από την αντιπολίτευση σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών γνωρίζει το γεγονός αυτό εδώ και τρείς μήνες και δεν έχει κάνει κάτι ακόμη η Δημοτική Αρχή.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες, ο συγκεκριμένος σκουπιδότοπος, πρέπει να «λειτουργεί» εδώ και πολλούς μήνες και δεν δικαιολογείτε να μην τον έχει δει κανένας «υπεύθυνος» του Δήμου Τριφυλίας και της Δημοτικής Ενότητας. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι οργισμένοι και απαιτούν από το Δήμo να βάλει ένα οριστικό τέλος στον παράνομο σκουπιδότοπο!

Δείτε εικόνες:

1

3