Έντονος προβληματισμός στο Δήμο Τριφυλίας για το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων

 

4B55D92C501CA347E69761E3C43A99A1


Τις εξελίξεις για την διαχείριση των απορριμμάτων έθεσε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας.
Θεώρησε ότι είναι κυρίαρχες οι αντιρρήσεις για την χωροθέτηση των απορριμμάτων και μέχρι στιγμής δεν έχουμε εμπλακεί στο θέμα της χωροθέτησης, ενώ έθεσε θέμα κόστους  για το Δήμο σε ότι αφορά την μεταφορά τους στην Οιχαλία.
Μίλησε για τα αντισταθμιστικά οφέλη που ενδεχομένως προκύψουν ενώ η Τριφυλία θεωρεί κυρίαρχο το ζήτημα με τις 3 χωματερές και θα είμαστε οι πρώτοι που θα φάμε τα τεράστια πρόστιμα από την Ε..Ε. και για αυτό τέθηκαν ερωτήματα στην ΤΕΡΝΑ, ΥΠΕΚΑ και Περιφέρεια ως Δήμαρχοι.
Επέμεινε στο κόστος ανά τόνο που εκφράστηκε στη συνεδρίαση το ΦΟΣΔΑ ενώ εκεί ο Δήμος Τριφυλίας ζήτησε εκεί αποσαφήνιση του οικονομικού κόστους, την εγκατάσταση του εργοστασίου και η συμμετοχή στη διαχείριση του προγράμματος στα στάδια διαλογής.
Αν δεν προχωρήσει ο διαγωνισμός ο κ. Κόλλιας δήλωσε ότι τα πρόστιμα για τους Δήμους θα είναι εξοντωτικά για τις 3 χωματερές του Δήμου.
Ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε θέμα αν συμφωνεί το Δ.Σ. με τη χωροθέτηση ή όχι σε ότι αφορά την Οιχαλία. Άσκησε κριτική στο Δήμαρχο λέγοντας ότι σπαταλούμε χρόνο στο Δ.Σ. όταν άλλοι αποφασίζουν για τους Δήμους με επιβάρυνση επιμερισμού κόστους, λέγοντας ότι γίναμε ανδρείκελα χωρίς περιθώρια αντιδράσεων.
Ο κ. Κουκούμης μίλησε για κεντρικό σχεδιασμό από το Κράτος καθώς τώρα οι Δήμοι δεν εκφράζουν γνώμη, προσθέτοντας ότι το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο με βάση το κέρδος του επιχειρηματία κι επομένως οι ΟΤΑ θα είναι παρατηρητές των εξελίξεων.