Έτοιμος ο άξονας Περδικονέρι – Πλάτη στο σημείο της αποκατάστασης

 

1 (2)


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας για την αποκατάσταση ενός ακόμα ορεινού οδικού άξονα της Τριφυλίας.

 

Πιο αναλυτικά παραδόθηκε τμήμα της επαρχιακής οδού στο κομμάτι Περδικονέρι- Πλάτη κοντά στην τοποθεσία Γεφυράκι που αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία για πολύ καιρό. Η εργολαβία ήταν σε εξέλιξη από τον Αύγουστο και περιλάμβανε την δημιουργία τεχνικού έργου με ογκόλιθους στο σημείο εκβάθυνσης του οδοστρώματος το οποίο παρασύρεται από τα επιφανειακά ύδατα αλλά και αποκατάσταση των πρανών με διεύρυνση της διατομής του έργου ώστε να διαθέτει το πλάτος των 2 μέτρων περίπου και να εξασφαλίζει άνετη κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία στον άξονα Περδικονέρι- Πλάτη διεξαγόταν από παράπλευρους κι ενίοτε χωμάτινους δρόμους είτε στη δυτική πλευρά μέσω Χαλαζωνίου, ενώ η Περιφέρεια εξετάζει την βεβαιότητα ότι θα ενισχυθούν και τμήματα του άξονα προς την Χριστιανούπολη. Πάνω από την Πλάτη ή Κανλουπού βρίσκεται ο παλιός χωμάτινος δρόμος που συνδέει τα κεφαλοχώρια της περιοχής ο οποίος κάποια στιγμή πρέπει να αποκατασταθεί σύμφωνα με τους κατοίκους που τώρα το χειμώνα με το νέο έργο δεν θα έχουν προβλήματα κυκλοφορίας…

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

radio936