Αίτημα για να επιστρέψει στην Ελαία Πυροσβεστικό Όχημα για την προστασία του πευκοδάσους

 

14066289_1655515048099474_301038112386451966_o


Με αίτημά του προς το Δήμο Τριφυλίας ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαίας, κ. Άρης Σκλάβος, ζητά το πυροσβεστικό όχημα που είχε γίνει δωρεά στην Ελαία να επιστρέψει στην κοινότητα για την προστασία του πευκοδάσους.

Το αίτημα του κ. Σκλάβου αναφέρει τα εξής: «Παρακαλούμε πολύ όπως το πυροσβεστικό όχημα δωρεάς κ. Στάικου Δημητρίου προς την Τοπική Κοινότητα Ελαίας να μεταφερθεί άμεσα στην περιοχή μας για λόγους πυροπροστασίας. Γνωρίζετε άλλωστε ότι η Ελαία ανήκει στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 και για τους λόγους αυτούς πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα, σε εικοσιτετράωρη βάση, προστασίας του παραλιακού μας πευκοδάσους, καθώς και του προς ανατολάς πευκόφυτου δάσους».

Να σημειωθεί πως το 2009 ο Δημήτριος Στάικος, με καταγωγή από την Ελαία, αποφάσισε να δωρίσει ένα πυροσβεστικό όχημα στην τοπική κοινότητα Ελαίας για την περίπτωση που εκδηλωνόταν πυρκαγιά στο δάσος της Ελάιας να υπάρχει ένα όχημα στην περιοχή προκειμένου να επέμβει άμεσα. Μάλιστα, στο συμβόλαιο της δωρεάς που είχε υπογραφεί από τον τότε Δήμαρχο Αυλώνας υπάρχει ρητός όρος ο οποίος αναφέρει πως το όχημα «θα έχει έδρα εσαεί το Δημοτικό Διαμέρισμα Ελαίας και θα χρησιμοποιείται από τον Δήμο όταν και όπου παρίσταται ανάγκη».