Ακίνητα του Δημοσίου στο Δήμο Οιχαλίας

Dwrio-Eirinodikeio-702x336


Παραχωρούνται στο Δήμο Οιχαλίας, χωρίς αντάλλαγμα, με μοναδική υποχρέωσή του να τα συντηρεί, τα ακίνητα που στέγαζαν τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Μελιγαλά -ικανοποιώντας πάγια αιτήματα του Δήμου- σύμφωνα με ανακοίνωση των βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, Παναγιώτας Κοζομπόλη και  Πέτρου Κωνσταντίνεα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με το άρθρο 23 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 20155/2376 και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, το Ελληνικό Δημόσιο παραχωρεί τα παραπάνω ακίνητα χωρίς αντάλλαγμα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Οιχαλίας είτε για στεγαστικές και λειτουργικές του ανάγκες, είτε για πολιτιστικές δράσεις. Η μοναδική υποχρέωση του Δήμου, είναι να συντηρεί τα παραχωρούμενα κτίρια. Διαφορετικά σε περίπτωση μη χρησιμοποίησής τους για το σκοπό του διατέθηκαν, αίρεται η παραχώρηση με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Με την παραχώρηση αυτή ικανοποιούνται πάγια αιτήματα του Δήμου Οιχαλίας και των κατοίκων της περιοχής, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αντίληψης της παρούσας κυβέρνησης, καθότι ανάλογες παραχωρήσεις κτιρίων γίνονται και προς άλλους Δήμους της χώρας.