Αλευράς: Στόχος το ΔΗΠΕΘΕΚ να εξελιχθεί σε πρωτοποριακό περιφερειακό θέατρο

 

ee16eacb2ab3f2b8582859b8cc34ab8e_L


Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε ο καλλιτεχνικός Δ/ντής του ΔΗΠΕΘΕΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Νίκος Ξανθούλης και ο Δ/ντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Φουρναράκης, στα πλαίσια της συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας για το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κ. Ξανθούλη για τη νέα του θέση, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει και συνδράμει μέσω των προγραμματικών συμβάσεων το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Στόχος είναι σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη το ΔΗΠΕΘΕΚ να εξελιχθεί σε πρωτοποριακό περιφερειακό θέατρο.
Ο κ. Ξανθούλης τόνισε πως μέσα από τη νέα του θέση στο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ πιστεύει πως θα συμβάλλει και ως καλλιτέχνης στην προώθηση της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι εκτός από παραγωγές, το ΔΗΠΕΘΕΚ θα διοργανώσει χάπενινγκ, ραδιόφωνο, μαθήματα θεάτρου κ.α.
Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι εμείς – η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας – οφείλουμε πάντα να συνδράμουμε το έργο των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό και κυρίως σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε σήμερα. Είναι χρέος μας για το μέλλον των παιδιών μας.