Ανακοίνωση Επιμελητηρίου για επεισόδια στο Δ.Σ. και άμεση απάντηση του «Νέου Επιμελητηρίου»

 

dbade4e1c2b207a2463c5011a49a7cf6_L


Κατά την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας την 30ή Σεπτεμβρίου 2013, έλαβαν χώρα διάφορα έκτροπα, που συνιστούν περιφρόνηση προς τον επιμελητηριακό θεσμό, καταπάτηση της ισχύουσας νομοθεσίας και προσβολή των αιρετών μελών του Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο μη εκλεγείς ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Γκούμας, πυροδοτών με την συμπεριφορά του ορισμένα άλλα μέλη του Συμβουλίου και μη μέλη του Δ.Σ., προσπάθησαν, με απαράδεκτους τρόπους συμπεριφοράς, αυθαιρετώντας και υβρίζοντας, στρεφόμενοι κατά του προεδρείου, που είχε κατά τον νόμο την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης, να ανατρέψουν την όλη διαδικασία και να παρεμποδίσουν την κανονική και σύμφωνα με τον νόμο λήψη των εγγεγραμμένων στην ημερήσια διάταξη αποφάσεων.

Οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων είναι δημόσιες κατά την κείμενη νομοθεσία, όμως κάθε παριστάμενος και παρακολουθών τις συνεδριάσεις δεν δικαιούται να ομιλεί ή να παρεμβαίνει διότι δεν αποτελεί μέλος της σύνθεσης του Συμβουλίου, εκτός αν έχει ειδικά κληθεί από το προεδρείο. Διαφορετικά, διαπράττει ποινικά αδικήματα, για τα οποία αρμόδιος να επιληφθεί είναι ο κ. εισαγγελέας.

Ο κ. Γκούμας και οι περί αυτόν προσήλθαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό να την διαταράξουν, να προκαλέσουν ταραχή και εκνευρισμό σε όλα τα μέλη με την συνεχή προσβλητική και αυθαίρετη συμπεριφορά τους. Με τον τρόπο αυτό έδειξαν ότι όχι μόνο δεν επιθυμούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και να ενισχύσουν τον επιμελητηριακό θεσμό, που έχουμε χρέος όλοι σαν επιχειρηματίες να προωθούμε για την τοπική και εθνική ανάπτυξη της οικονομίας μας, αλλά αντίθετα επιδιώκουν την προβολή δικών τους προσωπικών ωφελειών σε βάρος κάθε επιμελητηριακής αξίας και αρχής.

Η δημιουργηθείσα κατάσταση από τον κ. Γεώργιο Γκούμα και τους ορισμένους που τον ακολουθούν εκτραχύνθηκε τόσο πολύ από τις ύβρεις και τις φωνασκίες τους, ώστε ο γενικός γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής αναγκάσθηκε να καλέσει την Αστυνομία για την επιβολή της τάξης, πράγμα όμως που φόβισε τους ταραξίες, οι οποίοι έφυγαν πριν την έλευση της Αστυνομίας.

 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό με κάθε τρόπο και από τον κ. Γεώργιο Γκούμα και από τους ακολουθούντες αυτόν ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι ένα από τα περισσότερο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας με ισχυρή παρουσία στην οικονομική ζωή του τόπου και με αντικειμενική και δυνατή φωνή στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Την δύναμη αυτή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δεν πρόκειται να την ελαττώσει ή και να την κτυπήσει ο κ. Γεώργιος Γκούμας ούτε και κανένας άλλος, όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσουν. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Διοικητική Επιτροπή θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας και να συμβάλλουν με όλες τους τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της τοπικής μας και της εθνικής οικονομίας της χώρας.

Άμεση ήταν η απάντηση του Νέου Επιμελητηρίου

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του «Νέου Επιμελητηρίου»:

 

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια εκ μέρους της σημερινής διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την δημιουργία εντυπώσεων και παραπληροφόρησης των μελών μας.

Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή των εδρών στο εξαγωγικό τμήμα και την απόκρυψη της πράξης αυτής από τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές επηρεάζοντας σαφώς το τελικό αποτέλεσμα και στερώντας την διοίκηση από το Νέο Επιμελητήριο, είναι οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να επηρεάσουν την δυναμική του συνδυασμού μας παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα.

Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δεν πτοούμεθα από πιέσεις, τεχνάσματα η πρακτικές του παρελθόντος.

Οπως και η κοινωνία έτσι και ο επαγγελματικός κόσμος έχει ανάγκη από αλλαγές και διαφάνεια παντού χωρίς το πέπλο που εύκολα άπλωναν επί 15 χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις και συνεχίζει και η σημερινή.

Η συνήθεια του να διοικείται το Επιμελητήριο χωρίς αντιπολίτευση ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Στόχος μας η σοβαρή ανάδειξη των προβλημάτων των συναδέλφων μας επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση, η αναβάθμιση του θεσμού και η διαφάνεια που απαιτείται στην διαχείριση των χρημάτων των μελών μας και όχι στην σπατάλη.

Δεν μπορούμε να επιχορηγούμε αναποτελεσματικές δράσεις, φιέστες μέχρι και διαστημικά προγράμματα και να μην μειώνουμε επιτέλους τις συνδρομές χρεώνοντας με επιπλέον τέλη τα μέλη μας.

Το Επιμελητήριο πρέπει να αλλάξει να γίνει ανταγωνιστικό και να παρέχει πραγματική βοήθεια στον επαγγελματικό κόσμο που υποφέρει.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνουμε ότι υπηρετούμε τον θεσμό με σεβασμό, με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικά συμφέροντα.

Είμαστε αποφασισμένοι ότι θα διατηρήσουμε την ακεραιότητα μας αυτή μέχρι τις προσεχείς εκλογές δίνοντας απάντηση σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι το Επιμελητήριο και ο θεσμός είναι προσωπική τους υπόθεση.

Η αλαζονεία και η κατάχρηση της θέσης των εκπροσώπων της Διοικούσας επιτροπής έχει ημερομηνία λήξης.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η ευκαιρία συμμετοχής σε νέους επαγγελματίες και όχι σε συνταξιούχους θα είναι η προτεραιότητα μας.

Γραφείο Τύπου “Νέο Επιμελητήριο”

 

Πηγή Ελευθερία