Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων για 2 απολύσεις στην καπνοβιομηχανία «Καρέλια»

 

4435b082f07ac1e6b61aa893cc32763a_L


Συναδελφισσες, Συνάδελφοι, Το Δ.Σ του σωματείου μας που συνεδρίασε εκτάκτως στις 18/10/2013 μετά τις δύο απολύσεις των συναδέλφων Μητσεα Δημήτρη και Τσάκωνα Ιωάννη αποφάσισε ομόφωνα. Να καταγγείλει την Διοίκηση της εταιρείας ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ και συγκεκριμένα τον Προσωπάρχη, διότι θεωρεί ότι, οι απολύσεις είναι εκδικητικές και επομένως παράνομες και καταχρηστικές.

Ενώ στο εργοστάσιο λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας επικρατούσε εργασιακή ειρήνη και οι εργαζόμενοι έδιναν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την αύξηση της παραγωγής, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου με τις απολύσεις των συναδέλφων μας.

Μία εταιρεία που μέσα στο έτος που πέρασε , αύξησε τις πωλήσεις της φτάνοντας σχεδόν στα 13,5 δις τσιγάρα αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία-αυξάνοντας παράλληλα και την κερδοφορία της με την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων.

Δυστυχώς η εταιρεία παρά τα υπερκέρδη της και μη αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων μετά την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης τον Αύγουστο , προχώρησε σε δύο ακόμα απολύσεις .

Καλούμε την εταιρεία να πάρει πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων μας

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε αυτές τις επιλογές της εργοδοσίας και να αντιδράσουν δυναμικά απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων και τη ματαίωση των σχεδίων για νέες απολύσεις

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχή να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και να στηρίξουν τον αγώνα μας με όποιο συνδικαλιστικό μέσο διαθέτουν

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ