Μαραθόπολη: Αναστατώθηκε ολόκληρο χωριό για τα μάτια μιας Ελβετίδας!

 

SANYO DIGITAL CAMERA


Η Ελβετίδα κρυβόταν στην νήσο Πρώτη από τον σύντροφο της… και ολόκληρο χωρίο και Λιμενικές αρχές ήταν στο πόδι!

 

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη το μεσημέρι όταν ένα γκρούπ από 21 Ελβετούς τουρίστες ξεκίνησε από την περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς με κανό προκειμένου να φτάσει στην νήσο Πρώτη. Στην πορεία κάποιο ζευγάρι, που ήταν στο γκρουπ, είχε ένα καυγά με αποτέλεσμα όταν έφτασαν στην Πρώτη η κοπέλα να απομακρυνθεί από το γκρουπ. Όταν άρχισε να βραδιάζει και για όσο διάστημα ήταν αγνοούμενη η κοπέλα τα υπόλοιπα μέλοι του γκρουπ άναψαν φωτιές για να τις δει και να προσανατολιστεί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι κάτοικοι της Μαραθόπολης έβλεπαν καπνούς στην Νήσο Πρώτη και έκαναν λόγο για λαθρομετανάστες! (Μιας και την τελευταία εβδομάδα έχουν υπάρξει δύο κρούσματα). Τελικά… τους καπνούς είδαμε…αλλά «φωτιά» δεν είδαμε!

Ειδοποιήθηκε το λιμενικό και αμέσως πήγε σκάφος στην Πρώτη. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τις φωτιές τις είχαν ανάψει οι αλλοδαποί τουρίστες που είχαν χάσει τη σύντροφό τους με το κανό.

Το κους- κους αναφέρει πώς τελικά το ζευγάρι βγήκε στην ακτή και μάλιστα κοιμήθηκαν στο ξενοδοχείο Artina, σε χωριστά δωμάτια… αφού πρώτα κατάφεραν να αναστατώσουν μία ολόκληρη περιοχή!