Απάτη με θύμα αλλοδαπό στη Μεσσήνη: Του έκλεψαν τα κερδισμένα στο Τζόκερ

 

095427dd6d4129c89ce29c87234ddeb8_L


Ποσό 2.500 ευρώ κέρδισε στο Τζόκερ ένας αλλοδαπός ασιατικής καταγωγής (Ινδός ή Πακιστανός) που ζει στη Μεσσηνία. Επεσε όμως θύμα επιτήδειων που εισέπραξαν τα χρήματα – αλλά τελικά με την παρέμβαση του εισαγγελέα και του ΟΠΑΠ δικαιώθηκε και πήρε αυτός το κερδισμένο ποσόν.

Οπως μάθαμε, ο αλλοδαπός κατάλαβε ότι το δελτίο του κέρδισε και θέλησε να το επιβεβαιώσει σε πρακτορείο στη Μεσσήνη, ενώ το έδειξε και σε άλλα άτομα. Οντως, ο πράκτορας του επιβεβαίωσε ότι το δελτίο του κέρδισε 2.500 ευρώ, αλλά ο τυχερός τού είπε πως θα πάει να το εξαργυρώσει στο πρακτορείο όπου το έπαιξε, στη Θουρία.

Εκεί όμως τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: Ο πράκτορας του είπε ότι το δελτίο αυτό είχε εξαργυρωθεί και τα χρήματα είχαν εισπραχθεί. Ο άνθρωπος τότε «τρελάθηκε», αλλά δεν το έβαλε κάτω. Πήγε με το δελτίο του στον εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκε και ο ΟΠΑΠ.

Οπως διαπιστώθηκε, τα άτομα στα οποία ο τυχερός είχε δείξει το δελτίο του, το φωτογράφισαν με το κινητό και πήγαν στο πρακτορείο. Και πιθανότατα, σε συνεργασία με τον πράκτορα, το εξαργύρωσαν και μοιράστηκαν τα χρήματα.

Με την παρέμβαση του εισαγγελέα κινητοποιήθηκε ο ΟΠΑΠ, και ο πράκτορας επέστρεψε στον αλλοδαπό τα 2.500 ευρώ που δικαιούτο από το κερδισμένο δελτίο. Οι επιτήδειοι προφανώς δεν είχαν υπολογίσει σωστά: Δεν περίμεναν ότι ένας αλλοδαπός θα επέμενε και θα έψαχνε να βρει το δίκιό του.

Γ.Σ. eleftheriaonline.gr