Απόψε ολοκληρώνεται το bazaar των Χειροτεχνών Μεσσηνίας για την ενίσχυση των εθελοντών Σαμαρειτών

 

bazaar-xeirotexnes-messhnias-ethelontes-samareites-kalamatas


Οι Χειροτέχνες Μεσσηνίας είναι μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων, οι οποίοι με κέφι και πολλή όρεξη επιδίδονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και χειροποίητες κατασκευές. Συχνά οργανώνουν εκθέσεις στις οποίες παρουσιάζουν τα δημιουργήματά τους, προβάλλουν τη δουλειά και τη δραστηριότητά τους. Οι εκδηλώσεις τους, εκτός από το ενδιαφέρον καλλιτεχνικό κομμάτι, διακρίνονται για τον έντονα ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό τους χαρακτήρα, αφού πραγματοποιούνται σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία και έχουν στόχο την οικονομική ενίσχυση και προώθηση των σωματείων αυτών.

Απόψε ολοκληρώνεται το παζάρι των Χειροτεχνών Μεσσηνίας, το οποίο λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Το παζάρι αυτό πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Χειροτεχνών Μεσσηνίας και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι να παρουσιαστούν στο κοινό δημιουργήματα που έχουν κατασκευαστεί με πολύ κέφι, μεράκι, φαντασία και όρεξη, αλλά κυρίως να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του έργου των εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κάθε κατασκευή είναι ξεχωριστή και όποιος επισκεφτεί το Πνευματικό Κέντρο θα δει από κασκόλ και κεριά, μέχρι εικόνες κοσμήματα και χάρτινες / κεντητές δημιουργίες κ.ά. Σεβόμενοι πρώτα-πρώτα το περιβάλλον, οι Χειροτέχνες της περιοχής μας, χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά και φυσικές βαφές, ενώ θέλουν να τονίσουν πως πρέπει να κρατάμε τις παραδόσεις μας ζωντανές, αλλά και να εξελίσσουμε τα προϊόντα μας.

Στην εκδήλωση αυτή το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα αποδοθεί στους εθελοντές Σαμαρείτες για την κάλυψη αναγκών του Σωματείου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλονται slides και videos για τη δράση του Ερυθρού Σταυρού, όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιούνται εγγραφές όσων επιθυμούν να βοηθήσουν στο έργο των εθελοντών.

www.facebook.com

www.facebook.com/xeirotexnesmessinias

 

kalamatain.gr