Αυγουστιάτικη πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου

 

876b406b30978f7bb3d54394ddfc3a01_L


Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα  οργανώνει όπως κάθε χρόνο το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το Σάββατο 29 Αυγούστου για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. (Αναλυτικά εδώ)

 

– Το Κάστρο Καλαμάτας θα γίνει «θερινό σινεμά» με την προβολή της ταινίας «Η φωνή του φεγγαριού» σε σκηνοθεσία Φρ. Φελίνι στις 9 μ.μ. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Κάστρο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

– Στο Φρούριο Πύλου από τις 9 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν ανοικτές οι εκθέσεις: «Βυθισμένα ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ιχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου» (Κτήριο Πασά), «Βυθισμένοι οικισμοί Νότιας Πελοποννήσου» (Προμαχώνας Μακρυγιάννη Φρουρίου Πύλου), «Ο βυθός διηγείται» (φωτογραφική έκθεση στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου), «Κελιά ΒΚ2 και ΓΚ1″ (έκθεση καταδυτικού εξοπλισμού μουσειακού χαρακτήρα στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου) και «Εκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux (Αρχοντικό Τσικλητήρα, Λιμάνι Πύλου).

– Στον αρχαιολογικό χώρο Μυστρά στο Πλάτωμα Κάτω Χώρας έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα «Χοές». Εκεί θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών και γνωστές μελωδίες του έντεχνου Ελληνικού ρεπερτορίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από από τις 8.30 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

– Στο Κάστρο του Παραλίου Αστρους, (Πύργος Ζαφειρόπουλου) θα γίνει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή των μουσικών Στέλιου Κατσιάνη και Χρίστου Τσιαμούλη με θέμα «Μουσική των Κάστρων» στις 9 μ.μ. Παράλληλα θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θεματολογία από το Μεσαιωνικό Κάστρο του 1256. Η βραδιά γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.