Βουνά τα σκουπίδια στον παραλιακό άξονα, από την Τραγάνα έως το Καλό Νερό

 

_DSC7330


Η έλλειψη απορριμματοφόρων αλλά και κάδων δημιουργεί άσχημη εικόνα στους δρόμους της Τριφυλίας.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών «φωνάζει» μέσα από τα παράπονα των κατοίκων αλλά και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων που αντιδρούν στην απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας λόγω έλλειψης προσωπικού, κατάλληλων υποδομών και εξοπλισμού.

Το θέμα της καθαριότητας και των γεμάτων από απορρίμματα καδών έθιξε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δ.Σ. ο επικεφαλής της μειζόνος μειοψηφειας Στάθης Ανδρινόπουλος. Ο κ. Ανδρινόπουλος είπε πως, «Έκανα μια βόλτα στην παραλιακή από την Τραγάνα μέχρι το Καλό Νερό, δυστυχώς η κατάσταση ήταν άθλια, όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά δεν δικαιολογείται να είναι έτσι αυτή η κατάσταση, υπάρχουν κάδοι που έχουν να αδειάσουν πάνω από 5 ημέρες, έχω και φωτογραφίες. Αυτό δείχνει την εικόνα ενός νοικοκυρεμένου δήμου σε αυτούς που έρχονται και είναι επισκέπτες; Πρώτον, η εικόνα αυτή προσβάλει τους κατοίκους που μένουν εδώ αλλά και τους επισκέπτες ή τους διερχομένους. Ο καλύτερος πρεσβευτής για το τι είναι καλό είναι και ο περαστικός, ή αυτός που έρχεται για μια – δυο μέρες, και δυστυχώς η εικόνα που δείχνουμε σε αυτούς είναι ότι δεν είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο»

Ο κ. Ανδρινόπουλος πρότεινε κατά μήκος της  παραλιακής αλλά και της κεντρικής οδού, όπου υπάρχουν κάδοι, σε πρώτη φάση να πεταχτούν αυτοί που είναι ακατάλληλοι καθώς και να φτιαχτούν τσιμεντένιες βάσης για να μην βρίσκονται μέσα σε γράνες, αλλά και να πλένονται τακτικά. Επίσης, πρότεινε στα σημεία όπου υπάρχουν κάδοι να περιφραχτούν για να μην παίρνει ο αέρας τα σκουπίδια σκορπίζοντάς τα στα χωράφια.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Τσίγγανος απάντησε στον κ. Ανδρινόπουλο πως στον δρόμο Φιλιατρά – Κυπαρισσία δεν υπάρχει κάδος που να έχουν περάσει πέντε ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια. Ο κ. Τσίγγανος αναφέρθηκε στους Γαργαλιανους λέγοντας πως υπάρχει ένα ειδικό θέμα, και δεν είναι μόνο θέμα του δήμου αλλά και νοοτροπίας, ενώ ανέφερε πως οι Γαργαλιανους κάθε καλοκαίρι επωμίζονται μια πόλη ακόμη με την ύπαρξη της Costa Navarino καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα τώρα βγάζει 200 τόνους το μήνα, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο η ποσότητα των απορριμμάτων της μονάδας είναι περισσότερα από αυτά της Δ.Ε. Γαργαλιάνων!

Να σημειωθεί πως, ιδιαίτερα για την Δ.Ε. Γαργαλιάνων η οποία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αναμένεται ένα απορριμματοφόρο τις επόμενες ημέρες ενώ ο δήμος θα προκηρύξει τρεις θέσεις για δύο μήνες, Ιούλιο – Αύγουστο, δύο θέσεις εργατών καθαριότητας και μια οδηγού.

* Η φωτογραφία ειναι σημερινή στο δρόμο προς την παραλία Βρωμονερίου.

  • Σταφιδοπαραγωγος Τριφυλλιος

    ΡΙΒΙΕΡΑ ΛΕΜΕ.