Γαργαλιάνοι: Ένταση στη Συνεδρίαση του Φορέα Αθλητισμού Τριφυλίας– Χωρίς άδεια λειτουργίας το κλειστό γήπεδο Γαργαλιάνων!

1


Υπαναχώρηση από το Φορέα στην κατανομή των ωρών στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (κυρίως στο Κλειστό Γήπεδο Κυπαρισσίας) και αλλαγές στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Αναβρασμός επικράτησε στην σημερινή συνεδρίαση του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων. Αφορμή στάθηκε η κατανομή των ωρών του Κλειστού Γυμναστηρίου Κυπαρισσίας με τον Πρόεδρο της ομάδας του Δίων Κυπαρισσίας, κ. Γεωργιόπουλο, να χρησιμοποίει βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των μελών του Φορέα, υπονοώντας πως θέλουν να ευνοήσουν το σωματείο του Α.Σ. Τριφυλίας το οποίο επίσης χρησιμοποιεί το Κλειστό Γήπεδο Κυπαρισσίας για τις ανάγκες του συλλόγου. Ο κ. Γεωργιόπουλος βασιζόμενος στον κανονισμό λειτουργείας του κλειστού γυμναστήριου ανέφερε πως η ομάδα του ΔΙΩΝ, η οποία έχει περισσότερα τμήματα υποδομής καθώς και μια ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Β’ Εθνική (βόλεϊ) από φέτος, δεν λαμβάνει τις ώρες που πρέπει ζητώντας επιμόνως να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων του Φορέα για το Κλειστό Γήπεδο Κυπαρισσίας.

Από την πλευρά των μελών του Φορέα τονίστηκε πως η δημιουργία του προγράμματος θα πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι και όχι τώρα, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή είναι δύσκολη με τα φροντιστήρια να έχουν ήδη καταρτήσει τις ώρες διδασκαλίας. Αρχικά φάνηκε πως η πρόταση του Προέδρου του Δίων για κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα δεν θα γινόταν δεκτή, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα τα μέλη του Φορέα υπαναχωρήσαν και τελικά το σωματείο του Δίων «πήρε» αυτό που ήθελε (και ήταν το δίκαιο σύμφωνα με τους παριστάμενους παράγοντες τους σωματείου).

Πιο συγκεκριμένα, η «μάχη» δόθηκε για το δίωρο 8-10 το βράδυ της Παρασκευής το οποίο είχε προπόνηση ο Α.Σ. Τριφυλίας. Τελικά η ομάδα του Δίων το «πήρε», με την ομάδα του Α.Σ. Τριφυλίας να παίρνει το δίωρο 10-12 το βράδυ, αντί του Δίων. Επίσης, αλλαγές έγιναν και σε κάποιες άλλες ημέρες.

Τέλος συγκροτήθηκε μια τριμελής επιτροπή η οποία θα συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των δύο συλλογών, λαμβάνοντας υπόψιν και τα αιτήματα άλλων συλλογών που χρησιμοποιούν το κλειστό γήπεδο.

Γεγονός είναι πως οι έριδες μεταξύ παραγόντων και εκπροσώπων συλλόγων δεν θα πρέπει να δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα όπου βγάζουν μία πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω.

Χωρίς άδεια λειτουργία το κλειστό των Γαργαλιάνων

Το θέμα της άδειας λειτουργίας του κλειστού γηπέδου Γαργαλιάνων ήλθε στη συνεδρίαση μετά από ερώτηση – τοποθέτηση των Α. Μεθενίτη και Δ. Νικολακοπούλου. Οι δύο τοπικοί σύμβουλοι της Τ.Κ. Γαργαλιάνων ενημέρωσαν τους παρόντες για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλειστό γήπεδο καθώς όταν βρέχει ο αγωνιστικός χώρος γεμίζει νερά, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν και για την άδεια λειτουργίας του γηπέδου η οποία καθυστερεί.

Ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Τσαλαμνδρής τους ενημέρωσε πως η Τεχνική Υπηρεσία δεν υπογράφει την αδειοδοτηση του κτιρίου αν δεν γίνουν πρώτα κάποιες απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες ύψους 7.200 ευρώ. Οι εργασίες αφορούν την επισκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στα μπάνια του γηπέδου, καθώς οι αθλητές που τα χρησιμοποιούν παραπονιούνται ότι τους χτυπά το ρεύμα.

Ο κ. Τσαλαμανδρής τόνισε πως το θέμα θα προχωρήσει μετά την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου σε σύντομο χρονικό διάστημα.