Δημιουργία σύγχρονου σκοπευτικού κέντρου στους Γαργαλιάνους!

 

1


Δόθηκε το πράσινο φως για την παραχώρηση χρήσης από το Δασαρχείο!

Η δημοτική αρχή στο πλευρό της σκοπευτικής οικογένειας για την δημιουργία σύγχρονου σκοπευτικού κέντρου στην πόλη των Γαργαλιάνων.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων «Η Άρτεμις» με τη βοήθεια του δήμου Τριφυλίας έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε να δημιουργηθεί σκοπευτικό κέντρο στην περιοχή του παλιού νταμαριού στους Γαργαλιάνους (σε κοντινή απόσταση από το φωτοβολταϊκό πάρκο).

Πριν το Πάσχα έγινε αίτηση προς το δασαρχείο για την παραχώρηση του χώρου που βρίσκεται στο παλιό νταμάρι στους Γαργαλιάνους προκειμένου ο σύλλογος να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητές του δημιουργώντας ένα σύγχρονο σκοπευτικό κέντρο. Η απάντηση του δασαρχείου ήταν άμεση και θετική, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δόμος προκειμένου να εκπονηθούν οι μελέτες για την κατασκευή του σκοπευτηρίου. Μάλιστα, υπήρχε μελέτη όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου από τον Σκοπευτικό Σύλλογο, ωστόσο ο δήμος θα βάλει «πλάτη» προκειμένου να γίνει και η απαραίτητη περιβαλλοντική μελέτη.

Να σημειωθεί πως το αίτημα της δημιουργίας σκοπευτικού κέντρου στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε εδώ και χρόνια, όμως το μεγάλο εμπόδιο ήταν ότι πρώτα έπρεπε να γίνει η αποκατάσταση του νταμαριού και μετά να παραχωρηθεί για οποιαδήποτε χρήση. Όμως, με το νέο νόμο που έχει θεσπιστεί ο χώρος πλέον μπορεί να παραχωρηθεί για χρήση και να γίνεται ταυτόχρονα και η περιβαλλοντική αποκατάσταση.