Γαργαλιάνοι: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της γιορτής λαδιού και ελιάς! [εικόνες]

 

5


Στα «Μονοπάτια της Ελιάς»

Ξεκινησε χθες και συνεχιζεται σημερα το απόγευμα η 1η Γιορτή Ελαιόλαδου και Ελιάς στους Γαργαλιάνους!

Η 1η Γιορτή Ελαιόλαδου & Ελιάς στην πόλη των Γαργαλιάνων άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη 3 Αυγούστου στο Πάρκο των Γαργαλιάνων με συνδιοργανωτές το Μορφωτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων και το Δήμο Τριφυλίας. Πρόκειται για μια εκδήλωση όπου γιορτάζει την ελιά, το ελαιόλαδο, τη γεύση και την γαστρονομία, με σκοπό να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το βασικό προϊόν της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας με τη συμβολή του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε εικαστικό εργαστήριο για τους μικρούς φίλους με θέμα την ελιά. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία για τα οφέλη του αγνού ελαιόλαδου από τον κ. Δημήτριο Γρηγοράκη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο PhD, αριστούχο πτυχιούχο και Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Στον προαύλιο χώρο του πάρκου των Γαργαλιάνων υπήρχε έκθεση ζωγραφικής, ενώ οι γυναίκες του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων ετοίμασαν φρεσκομαγειρεμένες λιχουδιές για τους επισκέπτες!

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Βάσω Καλκαβούρα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος, ο Πρόεδρος το Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, Αντιδήμαρχοι, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας.

 

Το σημερινό πρόγραμμα

Με μουσική και χορό αναμένεται να κορυφωθεί και να ολοκληρωθεί η γιορτή  λαδιού στους Γαργαλιάνους. Μία εκδήλωση που «πρέπει» να γίνει θεσμός για την προώθηση και διάδοση του άριστου σε ποιότητα και θρεπτική αξία Τριφυλιακού ελαιολάδου.

Untitled-2

Δείτε εικόνες:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

main