Γεώργιος Γεωργόπουλος – Λογοθεραπευτής

1


Oνομάζομαι  Γεώργιος Γεωργόπουλος. Είμαι Λογοθεραπευτής απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ ) . Κατάγομαι από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, οπού από τον Οκτώβριο του 2015 ασκώ τη Λογοθεραπεία. Τι είναι όμως η Λογοθεραπεία ;Πολλοί άνθρωποι έχουν την αντίληψη πως π.χ. η Λογοθεραπεία  αντιμετωπίζει μόνο συγκεκριμένες διαταραχές όπως η δυσλεξία ή ο αυτισμός. Αυτό είναι αληθές, η Λογοθεραπεία αντιμετωπίζει τις συγκεκριμένες διαταραχές , αλλά όχι μόνο αυτές. Η Λογοθεραπεία είναι ο κλάδος της υγείας, ο οποίος έχει ως γνωστικό αντικείμενο τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή επιστημονικών γνώσεων γύρω από την ανθρώπινη Επικοινωνία -Φωνή , Ομιλία και Λόγο ( προφορικά, γραπτό) μη λεκτική επικοινωνία και τις διαταραχές αυτής , καθώς και τις διαταραχές των καταποτικών κινήσεων του στοματοφάρρυγα.

     Σκοποί της Λογοθεραπείας λοιπόν είναι η πρόληψη, η διάγνωση και η αποκατάσταση αυτών των διαταραχών. Ο Λογοθεραπευτής μέσω της αξιολόγησης που κάνει με σταθμισμένα αλλά και άτυπα εργαλεία και δοκιμασίες αναλύει και αξιολογεί το Λόγο την Ομιλία και την επικοινωνία τόσο σε παιδιά και σε ενήλικες. Εν συνεχεία καταρτίζει θεραπευτικό πρόγραμμα το οποίο είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του προς αξιολόγηση περιστατικού, στοχοθετεί τα επιθυμητά αποτελέσματα και εφόσον υπάρχουν προβλήματα και και τομείς πέραν της δικής του ειδικότητας, παραπέμπει σε συγκεκριμένους ειδικούς (π.χ. εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, παιδοαναπτυξιολόγους , παιδιάτρους κ.α.). Με τους συγκεκριμένους ειδικούς συνεργάζεται και συγκροτεί μαζί τους την διεπιστημονική ομάδα που παρεμβαίνει στην αντιμετώπιση των διαταραχών του περιστατικού.

    Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι Λογοθεραπευτές είναι :

  • Διαταραχές της ροής του Λόγου ( τραυλισμός)
  • Διαταραχές της Φώνησης
  • Διαταραχές μάσησης-κατάποσης
  • Διαταραχές της άρθρωσης
  • Μαθησιακές Δυσκολίες
  • Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
  • Δυσλεξία

Αν έχετε  οποιαδήποτε υπόνοια για οποιαδήποτε δυσκολία στο Λόγο ή την Ομιλία του παιδιού σας ή στον δικό σας θα χαρώ να σας βοηθήσω στο κέντρο μου το οποίο βρίσκεται στους Γαργαλιάνους , στην διεύθυνση Αθανασίου Κοκκώνη 18. Δεκτά όλα τα ταμέια.

Γεώργιος Διον. Γεωργόπουλος

Λογοθεραπευτής

2

3