Για «τερτίπια» και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Νικολάκου κάνουν λόγο Πατσαρίνος και Αλευράς

oikonomiki-epitropi-550x400_c


Κοινή ανακοίνωση Παναγιώτη Αλευρά και Νίκου Πατσαρίνου για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

   Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η υπεύθυνη   για την σύνταξη των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης   και τη λειτουργία της,   η πρόεδρος κ. Νικολάκου με «τερτίπια» και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις προσπάθησε να παγιδεύσει και να οδηγήσει το συλλογικό όργανο σε «ατραπούς» που θυμίζουν άλλες εποχές.   Αν και   η τακτική   συνεδρίαση περιείχε ικανό αριθμό θεμάτων και θα μπορούσε το κατεπείγον θέμα με αιτιολόγηση , να το εισαγάγει και να το αποδεχθούν τα μέλη της Επιτροπής και να προχωρήσει η διαδικασία, η πρόεδρος εμμένοντας πεισματικά στις αρχές του ετσιθελισμού επιχείρησε ανεπιτυχώς μία ακόμη εκτροπή.
Προσπάθησε να επιβάλλει    το δικό της δίκαιο, εφευρίσκοντας καινοφανή   μεθοδολογία ,  να ορίσει έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση πάνω στην τακτική με 20 νέα επιπλέον θέματα, εκ των οποίων μόνον η δακοκτονία είχε   επείγοντα χαρακτηριστικά.
Είναι καταφανής ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία προσπαθεί να περάσει τα κρίσιμα  και «πονηρά» θέματα που θέλει με αιφνιδιασμό, χωρίς δημοσιότητα , χωρίς έλεγχο, χωρίς εμπεριστατωμένη σε βάθος γνώση από τα μέλη της επιτροπής , χωρίς   μελέτη και πληροφόρηση, με διαδικασίες «άρπα κόλλα » , γιατί έτσι κάθε φορά την βολεύει.
Αυτό το έχει ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν ανακαλύπτοντας κάθε φορά,  ανάλογα με το θέμα, διάφορα τεχνάσματα, αρκεί να επιτύχει το σκοπό της,  γιατί δυστυχώς έτσι έχει μάθει να λειτουργεί στα συλλογικά όργανα μέχρι τώρα   και   έτσι   αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και το ρόλο των μειοψηφιών.
Αποχωρήσαμε σήμερα όλοι οι εκπρόσωποι   των μειοψηφιών από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  και θα αποχωρούμε και στο μέλλον σε παρόμοιες περιπτώσεις, γιατί δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας , το θέατρο του παραλόγου, τις αυθαιρεσίες και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της πλειοψηφίας.
Καλούμε παράλληλα , τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να φέρει άμεσα προς ψήφιση στο σώμα , τον κανονισμό λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής , όπως σαφώς καθορίζεται από τον Καλλικρατικό Νόμο, ώστε να υπάρχουν κανόνες και πλαίσια αναφοράς για όλους και να μην υπάρχουν περιθώρια για τακτικισμούς, μεθοδεύσεις κατά το δοκούν και παιχνίδια εκ μέρους των «πονηρών».
Εμείς θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε με υπευθυνότητα τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το ρόλο μας και δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν θα ανεχθούμε πλέον άλλες συμπεριφορές που υποβαθμίζουν και ευτελίζουν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, όσο κα αν το   επιδιώκει   και επιθυμεί διακαώς η σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

                                                     Τα μέλη

Αλευράς   Παναγιώτης                                        Πατσαρίνος Νίκος