Γνωριμία με το γκολφ σήμερα στο «Costa Navarino»

 

13


Ο αθλητισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του κορυφαίου στον κόσμο ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino και το γκολφ αποτελεί κάτι σαν αιχμή του δόρατος σε αυτό το κομμάτι, καθώς μάλιστα εκτός από τα υπάρχοντα γήπεδα η ιδιοκτήτρια εταιρεία ετοιμάζει κι άλλα, σε περιοχές όπως το Πεταλίδι κ.α.
Ιδιαίτερα αυτή την εποχή πολυάριθμοι φίλοι του αθλήματος από διάφορες γωνιές του πλανήτη και της Ελλάδας απολαμβάνουν στο Ρωμανό και την Πύλο ένα σπορ που δεν είναι και πολύ οικείο στη χώρα μας. Ξεχωριστό πρόγραμμα όμως έχει εκπονηθεί για να γνωρίσει το γκολφ στους ντόπιους και μέχρι στιγμής έχει βρει σημαντική ανταπόκριση.
Η αρχή είχε γίνει πριν από 3 χρόνια και ήδη υπάρχουν μερικές δεκάδες νεαρών αθλητών με αξιοσημείωτες αγωνιστικές επιδόσεις. Οι προπονήσεις της αγωνιστικής αυτής ομάδας διεξάγονται σε τακτική βάση, ήδη τα μέλη της έχουν πάρει τις πρώτες επίσημες εμπειρίες με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενώ τον προσεχή Φεβρουάριο αναμένεται να γίνουν και πάλι δοκιμαστικά για παιδιά με πλήρεις υποτροφίες. Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε ένα άλλο ανοικτό πρόγραμμα δωρεάν γνωριμίας με το γκολφ για μικρούς και μεγάλους, στο οποίο ο προπονητής κ. Αδάμ μαθαίνει με υπομονή και ζεστό ανθρώπινο τρόπο βασικές θεωρητικές και πρακτικές αρχές του αθλήματος. Το προπονητικό γήπεδο του
«The Golf Dunes» θα είναι ανοικτό και αυτή την Κυριακή 3-4 το απόγευμα, όσο και τις επόμενες 20 και 27/10, την ίδια ώρα, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό -και πολύ πιο διασκεδαστικό στην πράξη απ’ ότι μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ως στερεότυπο για το παιχνίδι με τα μπαστούνια, τα λευκά μπαλάκια και τις τρύπες… Τέλος, υπάρχουν ιδιαίτερα δελεαστικά πακέτα –τηρουμένων των αναλογιών- για πλήρη κύκλο μαθημάτων ολιγομελών γκρουπ (περίπου στα 120 ευρώ το άτομο), που οδηγούν στην απόκτηση του ειδικού διπλώματος και ειδικές χαμηλές τιμές για τη χρήση των αγωνιστικών γηπέδων.