Γυναίκα υποψήφια για δήμαρχος στην Τριφυλία;

 

2


Απουσίες αυτοδιοικητικών από τη γιορτή στους Γαργαλιάνους

Ηχηρές απουσίες καταγράφηκαν στη χθεσινή γιορτή του πολιούχου των Γαργαλιάνων Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, αν και προσκλήσεις, όπως πληροφορηθήκαμε, είχαν σταλεί και στους 33 δημοτικούς συμβούλους.

Από αυτούς μόνον επτά (πέντε της συμπολίτευσης και δύο της αντιπολίτευσης) ήσαν παρόντες, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως αίσθηση προκάλεσε η απουσία δύο δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων και το γεγονός ότι μόνον ένας δημοτικός σύμβουλος παρέστη από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, κανένας από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, κανένας από τη Δ.Ε. Αυλώνος και κανένας από τη Δ.Ε. Αετού! 

«Ελπίζουμε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες…»
«Ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθούν αυτά που ακούμε κάθε φορά σε εξαγγελίες, για να έχουμε καλύτερο επίπεδο ζωής στην πόλη μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις δηλώσεις δημάρχου και περιφερειάρχη για έργα, μετά τις ευχές που απηύθυνε στους πολίτες της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος! 

Γυναίκα υποψήφια δήμαρχος;
Σε συζητήσεις με κατοίκους των Γαργαλιάνων χθες, εντύπωση μου έκανε ότι, όπως πληροφορήθηκα, ακούγεται πως έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεις για να κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος δραστήρια και γνωστή γυναίκα από την περιοχή, η οποία τυγχάνει αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους και αναγνωρισιμότητας σε όλη την Τριφυλία.

Η ίδια δεν έχει πει ακόμα το «ναι», ωστόσο μετά τις προτροπές που δέχεται και με –σχεδόν σίγουρη- την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια δημάρχου – συμβούλων, φέρεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο!

Ηλίας Γιαννόπουλος – Θάρρος