Δέδες: Είκοσι εκατ. ευρώ για την Ε.Ο. Πύργος-Καλό Νερό!

 

DEDES-DROMOI-HLEIA-696x359


Την ουσιαστική αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Πύργος-Καλόνερο με κονδύλι 20 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ αποκάλυψε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες.

Όπως ανέφερε ο Κορίνθιος γενικός γραμματέας, τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί η παρέμβαση οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο τμήμα, η οποία θα αμβλύνει σημαντικά την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου και θα βελτιώσει αισθητά την διέλευση των οχημάτων.

«Είναι δέσμευση προσωπική του υπουργού η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού Πύργος-Καλόνερο. Επειδή υπήρξε η γνωστή περιπέτεια στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, αυτή την περίοδο κάνουμε μια προσπάθεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕ Ηλείας, καθώς είναι πολύτιμη η βοήθεια των τοπικών τεχνικών υπηρεσιών με τις τεχνικές μελέτες, να υλοποιήσουμε μια παρέμβαση οδικής ασφάλειας, ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό την επικινδυνότητα του δρόμου. Εντός φθινοπώρου υπολογίζουμε ότι θα γίνει η δημοπράτηση του έργου», είπε σχετικά ο κ. Δέδες.

patrisnews.com