Δήλωση στήριξης Κόλλια σε Ανδρινόπουλο

r0_1_1200_676_w1200_h678_fmax


Με αφορμή την εκδίκαση στις 5 Οκτωβρίου παλιάς υπόθεσης, από το 2012, για την εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ των Γαργαλιάνων.

Το γεγονός ότι ο Δήμος Τριφυλίας αποφάσισε, μετά την εισήγηση της νομικής συμβούλου του δήμου, να μην παράσχει νομική κάλυψη με δικηγόρο στον πρώην αντιδήμαρχο και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο σχολιάστηκε αρνητικά από τον πρώην Δήμαρχο κ. Κόλλια, χαρακτηρίζοντας άδικη αυτή την απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόλλιας μιλώντας γiα το θέμα αυτό ανέφερε πως, «Το ζήτημα των ΧΑΔΑ είναι γνωστό όχι μόνο στον δήμο Τριφυλίας αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Πολλές φορές οι δήμαρχοι περάσαμε από το ειδώλιο του κατηγορουμένου γιατί η ΧΑΔΑ δεν είχαν άδειες και στην διαδικασία αυτή πάντα υπήρχε μια υπερασπιστική γραμμή των δήμων. Διάβασα ότι δεν παρέχεται υπεράσπιση στον πρώην αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων γιατί δόθηκε μια τελείως αβάσιμη ερμηνεία μιας εγκυκλίου η μιας διάταξης νομού που λέει ότι όταν προέχεται, τάχα, η καταγγελία όχι από ιδιώτη, δεν τυγχάνει υπεράσπισης ο αιρετός. Είναι αβάσιμη η άποψη αυτή. Ο νομός που προβλέπει αυτό έχει στο μυαλό του εκείνες τι περιπτώσεις που κάποιος υπάλληλος ή κάποιος αιρετός αδικοπράγησε  σε βάρος του δήμου και αυτό το ανέδειξε η υπηρεσία, όπως μια παλιά περίπτωση του ταμία των Γαργαλιάνων. Όχι μόνο η τωρινή δημοτική αρχή αλλά και η προηγούμενη χρησιμοποίει τις νομικές της υπηρεσίες αμυνόμενη κατά των προστίμων που επιβάλουν άλλες υπηρεσίες. Εκεί δηλαδή που μια υπηρεσία κάνει καταγγελία κατά του δήμου υπάρχει υπεράσπιση και εδώ δεν υπάρχει υπεράσπισή; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν ξέρω σε ποια λογική εντάσσονται».