Δήμος Τριφυλίας: Μία ακόμη «λυπητερή» 39.000 ευρώ από την εποχή του πρώην Δήμου Αετού

a3c5d74c4c3ccc5b369bf01a607a4338_L


Σε μια ακόμη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε μια ακόμη δικαστική διαμάχη μεταξύ εργολάβου και του Δήμου. Στη συγκριμένη περίπτωση τα μέλη καλούνταν να αποφασίσουν για την καταβολή χρηματικών ποσών από παλιές «αμαρτίες» ύψους 39.030 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε το έργο αποχέτευσης Γλυκοριζίου και την πληρωμή του 4ου λογαριασμού, από την εποχή του πρώην Δήμου Αετού. Ο λογαριασμός δεν είχε πληρωθεί καθώς δεν είχε εγκριθεί το χρηματικό ένταλμα από τον επίτροπο, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να κινηθεί νομικά και να δικαιωθεί. Έτσι, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε χθες το μεσημέρι τη μη άσκηση ένδικων μέσων κατά τις 142/2017 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης που δικαιώνει εργολάβο. Πλέον ο δήμος πρέπει να καταβάλει το ποσό των 39.030 ευρώ πλέον τον νόμιμων τόκων.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η έκδοση χρηματικών ενταλμάτων λόγω κατασχέσεων που έγιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου. Η πρώτη, συνολικού ύψους 16.479 ευρώ και η δεύτερη ύψους 6.999 ευρώ. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε την κατάπτωση της εγγύησης πρώην ενοικιαστή του τουριστικού περιπτέρου Αετού, υπέρ του δήμου, με ποσό 1.224 ευρώ, καθώς ο ενοικιαστής όφειλε μισθώματα από το 2009 έως και το Μάιο του 2012, συνολικού ύψους 39.523 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων. Ο δήμος θα κληθεί να πληρώσει εκ νέου πρόστιμα του Λιμεναρχείου Πύλου καθώς αποφασίστηκε η μη άσκηση ένδικων μέσων κατά των αποφάσεων του λιμενάρχη Πύλου που έχει επιβάλει 5 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για την μη ύπαρξη βάρκας ναυαγοσώστη στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη. Επίσης, αποφασιστηκε η νομική εκπροσώπηση του πρώην αντιδημάρχου Τριφυλίας Σπύρου Χρονόπουλου από τη νομικό του δήμου, καθώς κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου.

Τέλος, έγινε έγκριση δαπανών και ψήφιση διάθεσης πιστώσεων, όπως και η τροποποίηση του προϋπολογισμού με αφαίρεση ποσών από έργα που δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν τη χρονιά αυτή.