Δήμος Τριφυλίας: Tο πρόγραμμα Εορτασμού της Παντριφυλιακής Εορτής Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος

a3c5d74c4c3ccc5b369bf01a607a4338_L


Ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Αρχές και τους Κοινωνικούς και Εκπολιτιστικούς Φορείς της πόλης θα εορτάσει και εφέτος με κάθε επισημότητα την καθιερωμένη Παντριφυλιακή Εορτή της ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3η Ιουνίου 2017

Από τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης-Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου «22ος Γύρος της Κυπαρισσίας» με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών.

Ώρα 5.45 μ.μ. Αφετηρία και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία. Ώρα 9.30 μ.μ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας διοργανώνει την 4η

«Λευκή Νύχτα» στην πόλη μας. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας θα κηρύξει την έναρξη της διοργάνωσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ    4η Ιουνίου 2017

Ώρα 6.00 μ.μ. Ο σύλλογος για την Προστασία και την Αναβίωση της Άνω Πόλης θα παρουσιάσει εκδήλωση με θέμα: «Οι εκκλησίες της Πάνω Πόλης στο πέρασμα των αιώνων» Ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ         Ιουνίου 2017

Ώρα 7.00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες. Όρθρος – Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου κηρύγματος.

Ώρα 10.20 π.μ. Πέρας προσέλευσης Επισήμων.

Ώρα 11.00 π.μ. Εκκίνηση Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, με κατάληξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Τη Λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας και οι μαθητές των Σχολείων της πόλης μας. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο κ. Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, θα δεχθούν τις ευχές των πολιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας.

Ώρα 9.00 μ.μ. Συναυλία χορωδιών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας αποτελούμενη από τα εξής σύνολα:

 Παιδική χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας  Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Το Ηδύφωνον» Φιλαρμονικής

Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας

 Μικτή χορωδία «ΛΙΟΠΕΤΡΑ» Δήμου Ευρώτα Σκάλα Λακωνίας Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»