Δεκαεννέα συλλήψεις σε επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο

 

e8400d85f42d6af1ae99f133ff775c8a_XL


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο στην οποία συνελήφθησαν δέκα εννέα άτομα, προσήχθησαν τριάντα επτά και έγινε έλεγχος σε εκατόν πενήντα έξι. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  δύο μαχαίρια και κροτίδες.

Το Δελτίο αναφέρει:

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (2-10-2013), από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Σκάλας και του Γυθείου Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα έξι (156) άτομα, εκ των οποίων είκοσι τέσσερα (24) ήταν ημεδαποί και εκατόν τριάντα δύο (132) ήταν αλλοδαποί.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα, από τα οποία τέσσερα (4) ήταν ημεδαποί και είκοσι πέντε (25) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα εννέα (19) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

• Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλων και βεγγαλικών.
• Ένας (1) αλλοδαπός, για πλαστογραφία και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
• Δέκα επτά (17) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) μαχαίρι, μήκους -23- εκατοστών.
• Ένα (1) μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», μήκους -22- εκατοστών.
• Δέκα επτά (17) κροτίδες.
• Ένα (1) πλαστό δελτίο αίτησης ασύλου αλλοδαπού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.