«Δεν κάναμε κωλοτούμπα ποτέ στη ζωή μας!»είπε ο Τατούλης στο Πε.Συ

image


«Γι’ άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πως η αντιπολίτευση υπάρχει επειδή υπάρχουμε εμείς εδώ!»

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Πατσαρίνο, για «λαϊκισμό», «καιροσκοπισμό» και «αλαζονεία» ενώ θύμισε και ποιο ποσοστό ψήφων έλαβε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» κατά τον πρώτο γύρο των περασμένων περιφερειακών εκλογών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση στα οποία, όπως σχολίασε, η στάση της μείζονος μειοψηφίας του Πε.Συ είναι αντιφατική και επαμφοτερίζουσα.

Όσον αφορά τις κατηγορίες περί «φιλογερμανισμού», με αφορμή τη δημιουργία της πρώτης συνεταιριστικής , αυτοδιοικητικής τράπεζας στην Ελλάδα, η τοποθέτηση της περιφερειακής αρχής, μέσω του κ. Τατούλη, ήταν πως:

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να ερχόμαστε σε επαφές με ευρωπαϊκούς φορείς και άλλωστε έχουμε δηλώσει δημοσίως τις προθέσεις μας.»

Για το θέμα της «Πελοπόννησος Α.Ε.», το οποίο έθιξαν αρκετοί εκ των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο κ. Τατούλης είπε, χαρακτηριστικά, πως «είναι εύκολο κανείς να κατηγορεί ανέξοδα, αν έχει κάποιος στοιχεία περί διαφθοράς να πάει στον εισαγγελέα».

Τέλος, για τη φημολογούμενη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», ο κ. Περιφερειάρχης περιέγραψε πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται κάτι τέτοιο-περιφέρειες με αυξημένες αρμοδιότητες, και κοινό προϋπολογισμό-, σε αντιδιαστολή, όπως είπε, με τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Προέβλεψε δε πως οι τελευταίες αυτές δεν θα ευοδωθούν, λόγω των «συμμαχιών» που έχουν σφυρηλατήσει οι ελληνικές με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

πηγή: arcadia938.gr