Δεν φταίει ο καιρός στην Τριφυλία!

 

nekri_0


Δε φταίει ο καιρός…
Προχθές στην Τριφυλία έβρεξε. Φθινόπωρο διανύουμε, θα βρέξει, τι θα κάνει; Έβρεξε και πλημμύρισαν, ξανά, Κυπαρισσία και Φιλιατρά.
Δεν είναι η πρώτη και, δυστυχώς, ως φαίνεται, ούτε και η τελευταία φορά, γι’ αυτό και κάτοικοι και επαγγελματίες είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι. Όχι με τον κακό καιρό, αλλά με το Δήμο! Γιατί, ενώ διανύουμε τον Οκτώβριο, δεν έχουν καθαριστεί τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων και δεν έχουν ξεβουλώσει όποια από αυτά είναι βουλωμένα (που είναι σχεδόν όλα)!
Όσο, δε, για τα σημεία που εθνικού οδικού δικτύου, στην Τερψιθέα, την είσοδο της Κυπαρισσίας και το Βουνάκι του Καλού Νερού, εννοείται πως, πάλι, δε μας φταίει ο κακός μας ο καιρός! Ευθύνη έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που δεν είχε λάβει μέριμνα και δεν καθάρισε τους χάνδακες εκατέρωθεν του οδοστρώματος, δεν ξεβούλωσε και άνοιξε τα φρεάτια για την απορροή των υδάτων!

Ναι, και τα τρία αυτά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου είναι ευθύνης και αρμοδιότητας της Περιφέρειας, αφού είναι εκτός των ορίων οικισμών και, άρα, δεν είναι στην αρμοδιότητα και ευθύνη των Δήμων!

Η.Γ. – Θάρρος