Δημοπρατήθηκε η καντίνα στο Βρωμονέρι – Πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των καντινών στο Λαγκούβαρδο

 

150


Δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τις επαναληπτικές πλειοδοτικές δημοπρασίες.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από το πρωί έως το μεσημέρι, οι επαναληπτικές πλειοδοτικές δημοπρασίες για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, για λειτουργία τροχήλατης καντίνας, αυτοκινούμενης ή μη, για τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών και εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής σε θέσεις αιγιαλού – παραλίας Δήμου Τριφυλίας.

Μικρό ήταν το ενδιαφέρον για τις καντίνες και τις ξαπλώστρες καθώς για όλες τις θέσεις, πλην μιας, δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι. Πιο συγκεκριμένα, από τις 15 θέσεις που δημοπρατήθηκαν μόλις για μία από αυτές υπήρξε ενδιαφερόμενος, και αυτός ήταν ο Πέτρος Καυκάς για τη θέση καντίνας στο Βρωμονέρι, που την ενοικίασε στο αρχικό τίμημα που είχε καθοριστεί.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι πλειοδότες των αυτοκινούμενων καντινών στο Λαγκούβαρδο

Οι ιδιοκτήτες, κατόπιν δημοπρασίας, των καντινών που έχουν πάρει άδεια από Δήμο για συγκεκριμένη σταθερή θέση στην παραλία Λαγκούβαρδος, ενώ διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, «βλέπουν» την άρνηση της ΔΕΗ στην παροχή ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, η ΔΕΗ φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να «δώσει» ρεύμα στις επιχειρήσεις επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, καθώς το πίλαρ βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις καντίνες και δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση ξύλινης κολώνας στην άμμο. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες εξετάζουν ενναλακτικούς τρόπους για την παροχή ηλεκτροδότησης χρησιμοποιώντας γεννήτριες.