Διαδικαστικό και ήπιων τόνων το Περιφερειακό

image


Σε ήπιους τόνους κύλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ης Μαϊου, καθώς δεν υπήρχαν θέματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ιδιαίτερους διαξιφισμούς μεταξύ των συμβούλων.

 Πέρα από τα θέματα της ημερησίας διάταξης, υπήρξαν και έξη θέματα προ ημερησίας, ενώ και ο κ. Γόντικας εισηγήθηκε να δεσμευτεί η Περιφέρεια πως θα οργανώσει ημερίδα περί Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και, εν γένει, για την εμφυλιακή περίοδο. Αυτό ζητήθηκε με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη μνημείου για τον Δ.Σ.Ε στο βουνό του Ταϋγέτου.

O κ. Τατούλης απάντησε, κάνοντας μια γενική ιστορική αναφορά στην ιστορική αυτή περίοδο, τονίζοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να αναγνωρίσουν τα όποια λάθη και παραλείψεις τους, για το καλό του έθνους. Επίσης, πρότεινε να αναγερθεί προτομή του ζεύγους Person ( σ.σ. Σουηδοί Ερυθροσταυρίτες, που κατά τον εμφύλιο διέσωσαν έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών «αποχρώσεων»).

Κατά τα λοιπά, διαφωνίες και καταψηφίσεις θεμάτων υπήρξαν από μέρους της μειοψηφίας αλλά χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιοσημείωτη αντιπαράθεση.

Είναι αλήθεια πως, κατά την προσφιλή του τακτική, ο κ. Γόντικας, σε όλα σχεδόν τα θέματα, βρίσκει ευκαιρία να αναλύσει τις πολιτικές θέσεις του κόμματος στο οποίο ανήκει-το Κ.Κ.Ε.-, επισημαίνοντας τους «δυο δρόμους ανάπτυξης» που υφίστανται αυτή τη στιγμή, αυτόν της «καπιταλιστικής» και αυτόν της «φιλολαϊκής», που πρεσβεύει η κομμουνιστική Αριστερά.

Σε κάποιο σημείο, ο κ. Γόντικας «ανάγκασε» τον κ. Στρατηγάκο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, να του αφαιρέσει το λόγο καθώς θεώρησε πως ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μακρηγορούσε χωρίς λόγο, καθυστερώντας έτσι τη διαδικασία…

Αυτού του είδους οι πολιτικογενείς τοποθετήσεις του κ. Γόντικα προκάλεσαν την «έκρηξη» της κ. Νικολάκου, σε τοποθέτησή της περί ενός μελετητικού έργου που έχει αναθέσει η Περιφέρεια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ουσιαστικά, η κ. Νικολάκου κατηγόρησε τον κ. Γόντικα πως είναι «ανύπαρκτος», όσον αφορά τις δράσεις και τις συζητήσεις για τη βελτίωση του μέλλοντος των κτηνοτρόφων, προτιμώντας, όπως είπε η Αντιπεριφερειάρχης, «Να πηγαίνει μόνος του κάπου και να βγάζει λόγους, για να παριστάνει τον σπουδαίο!»

Η κ. Νικολάκου παρακάλεσε, επίσης, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να προστατεύσει το σώμα, καθώς «Δεν γίνεται να έρχεται ο οποιοσδήποτε εδώ για να λέει την «ιστορία» του, χωρίς να αναφέρεται στο θέμα!»

Ωστόσο, ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει-εντός λογικών χρονικών περιορισμών, βεβαίως-, θα λέγαμε εμείς και όλοι κρίνονται και θα κριθούν εν ευθέτω χρόνω…