Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κάτοικος Μεγαλόπολης, αναμεμειγμένος σε ληστείες στην Καλαμάτα και το Πεταλίδι ο ένας εκ των δύο φερόμενων δολοφόνων

image


Ο ένας εκ των δύο φερόμενων δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν κάτοικος Μεγαλόπολης ενώ αγωνίστηκε με την φανέλα της Δόξας.

Πρόκειται για τον μη συλληφθέντα MATA ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.

Ο Ένο Μάτα ή Αλέξανδρος του Πετράκη και της Βασιλικής, που γεννήθηκε στις 14-1-1987 (σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία), πήγε σχολείο στην Μεγαλόπολη, ενώ την δεκαετία του ’90 έπαιξε στην ποδοσφαιρική ομάδα της “Δόξας”. 

Στη συνέχεια «έμπλεξε» με κλοπές, ληστείες και έφυγε από την Μεγαλόπολη, στην οποία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μένουν οι γονείς του. Ο καταζητούμενος Ένο Μάτα φέρεται να μην έχει καμία σχέση με την οικογένειά του.

Η σπείρα του νεαρού το 2008 είχε γίνει φόβος και τρόμος των τραπεζικών καταστημάτων στην Πελοπόννησο και όχι μόνο… H συμμορία είχε ληστέψει τα υποκαταστήματα της Αγροτικής στην Καλαμάτα, το Πεταλίδι, την Κόρινθο, την Αμάρυνθο Ευβοίας και του Ζωγράφου στην Αττικής και τα υποκαταστήματα της Εμπορικής στην Καλαμάτα και το Ξυλόκαστρο!

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Ένο Μάτα, ο επονομαζόμενος και “κοντός” έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Στη Δόξα Μεγαλόπολης έπαιζε στη θέση του αμυντικού. Επίσης ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας 2007, απέναντι στον Κιλκισιακό. Αγωνίστηκε με την φανέλα της «Δόξας» μέχρι το 2008.

Φώτο: «Ελευθερία» Καλαμάτας 09-01-2009