Δωρεάν μετρήσεις και ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη σε Τριφυλία – Πυλία

223000-thumb-600x315


Η σημαντική διοργάνωση «Μεσσηνιακές ημέρες σακχαρώδη διαβήτη: υψώνουμε ασπίδα προστασίας» ξεκινά σήμερα στο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, από τον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία». Το πρόγραμμα συντονίζει συνολικά ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Κατά τη διάρκεια των «Μεσσηνιακών ημερών» θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c) και ενημερωτικές διαλέξεις, έως τον Οκτώβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν:
στην Πύλο (15 Ιουνίου), 
στη Χώρα (16 Ιουνίου),
στον Μελιγαλά (27 Ιουλίου), καθώς και στην Καρδαμύλη, στη Μεσσήνη, στην Κυπαρισσία, στους Γαργαλιάνους και στα Φιλιατρά (εντός του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου).
Το συνολικό πρόγραμμα, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελο- ποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.