Δύο Έλληνες και ένα Πακιστανός συνελήφθησαν ως διακινητές για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών

1


Στη Μαραθόπολη επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο σκάφος οι μετανάστες – Έντεκα από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς διέθεταν νομότυπα έγγραφα.

Δύο Έλληνες και ένας Πακιστανός έχουν συλληφθεί από τις λιμενικές αρχές για την παράνομη μεταφορά των 41 μεταναστών, που περισυνελέγησαν ξημερώματα της Πέμπτης ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής στη Μαραθόπολη.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν 60χρονο Έλληνα διακινητή από τη Ζάκυνθο, ο οποίος έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ, που έφτανε μέχρι και τις 3.500 ευρώ, θα μετέφερε με το μικρό ταχύπλοο σκάφος τους 41 μετανάστες με προορισμό την Ιταλία, από την προανάκριση προέκυψε ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρισκόταν και ένας 19χρονος Πακιστανός ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και εμπλέκεται στη διακίνηση, ενώ ένταλμα σύλληψης βγήκε και για έναν 57χρονο Έλληνα από την περιοχή της Τριφυλίας, ο οποίος κρατείται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Οι δύο πρώτοι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρα, ενώ ο 57χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα αφού πρώτα πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν στη θάλασσα μετά το σήμα SOS που εξέπεμψαν, περίπου 10 μίλα ανοιχτά της θαλάσσια περιοχής του Λαγκουβάρδου, ενώ η πρόσθεσή τους είχε γίνει αντιληπτή από τους άνδρες του λιμενικού, στην ξηρά, στην περιοχή της Μαραθόπολης, πριν ακόμη επιβιβαστούν στο ταχύπλοο που θα τους μετέφερε στην Ιταλία. Μάλιστα το ταχύπλοο ήταν εφοδιασμένο με δύο πλαστικά βαρέλια των 200 λίτρων, το καθένα, τα οποία ήταν γεμάτα με καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο σκάφος στο λιμάνι του Μαράθου, ενώ για να μην γίνουν αντιληπτοί, αφού του οδήγησαν με αυτοκίνητο στην περιοχή ανά ομάδες, στη συνέχεια έμεναν ξαπλωμένοι στα βράχια και επιβιβάζονταν ανά δύο άτομα στο μικρό ταχύπλοο σκάφος για να μην γίνουν αντιληπτοί!

Οι παράτυποι μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, χθες μεταφέρθηκαν σε αίθουσες του Δήμου Τριφυλίας, στις εργατικές κατοικίες της Κυπαρισσίας, όπου και τους δόθηκε βοήθεια από τον Δήμο, με τροφή, κουβέρτες και στρώματα, ενώ σήμερα το μεσημέρι οι 11 από αυτούς, που έφεραν νομότυπα έγραφα, αφέθηκαν ελεύθεροι, 24 μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, και 4 από αυτούς παραμένουν στα κρατητήρια του Α.Τ. Κυπαρισσίας, μαζί με τον 19χρονο συλληφθέντα.