Εγκαινιάζεται σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καλαμάτας

 

d835324776e224448fa0e9a6cc0094b1_L


Σήμερα στις 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, μίας Δομής προς όφελος των γυναικών, με σκοπό την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας.

Πρόκειται για έργο που διεκδίκησε και πέτυχε την υλοποίησή του ο Δήμος Καλαμάτας, μαζί με άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα, το οποίο εντάχθηκε στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με τίτλο «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».
Ο Δήμος παρέσχε το χώρο για τη στέγαση του Κέντρου, στη συμβολή των οδών Περρωτού και Μαντίκλου, σε διατηρητέο κτήριο ιδιοκτησίας του, ενώ η συνολική χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου μέχρι 31/12/2015 ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.
Η λειτουργία του Κέντρου, που έχει εξοπλισθεί κατάλληλα και διακοσμήθηκε με καλλιτεχνικές δημιουργίες από το Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ξεκίνησε φέτος τον Αύγουστο και αυτό στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και κοινωνιολόγο. Ήδη ο Δήμος Καλαμάτας έχει γνωστοποιήσει σε ευρύ φάσμα Υπηρεσιών, Φορέων και Εθελοντικών Οργανώσεων τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου, επιδιώκοντας τη γνωστοποίηση της ύπαρξής του στο ευρύ κοινό, ώστε το Κέντρο να προσφέρει τις ευεργετικές υπηρεσίες, τις οποίες σχεδιάστηκε να παρέχει.
Στην σημερινή τελετή των εγκαινίων αναμένεται να παραστούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια, καθώς και η πρέσβειρα της Αυστραλίας Τζένη Μπλούμφιλντ.