Εισαγγελική έρευνα για την μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία

 

34


Προκαταρκτική έρευνα για υποθέσεις μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, που αφορούν την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την νυν Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου, διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου. Αντικείμενο της έρευνας είναι το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας στις συμβάσεις που υπογράφηκαν για τη μεταφορά μαθητών, με βάση το πόρισμα του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την περίοδο 2009-2010.

Στην παραγγελία του για προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας ζητά επίσης να διερευνηθεί εάν, για μέρος του 2011, στοιχειοθετούνται επιπλέον τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για μη νόμιμες δαπάνες περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη θέτει υπό έρευνα την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων όπως η απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και η ηθική αυτουργία σε απιστία από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, από μέλη των αρμόδιων οικονομικών επιτροπών της τ. Νομαρχίας Μεσσηνίας και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταύρου προσανατολίζεται να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση και για τα επόμενα έτη. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αρχικά η δικογραφία που σχηματίστηκε βασίστηκε στη μήνυση που είχαν καταθέσει το 2011 ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων του νομού.

Ν.Κ.