Εκατοντάδες πιστοί για τον εορτασμό της Παναγίας Γοργοπηγής στη νήσο Πρώτη!

 

511


Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ο εορτασμός της ευρέσεως της ιερής εικόνας της Παναγίας της Γοργοπηγής στην Ιερά Μονή της νήσου Πρώτης.

Εκατοντάδες πιστοί παραβρέθηκαν και φέτος από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου για να προσκυνήσουν στο μοναστήρι την Ιερή και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργοπηγής που βρέθηκε το πρωινό της 24ης Σεπτεμβρίου 1984 στο μικρό λιμανάκι του νησιού. Στην εικόνα αναγράφεται το όνομα Παναγία η Γοργοπηγή με ημερομηνία 1832. Από τότε που βρέθηκε φυλάσσεται στο Ναό της Μεταμόρφωσης σε κρύπτη καθώς το 1986 άγνωστοι επιχείρησαν να την κλέψουν.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκε χθες το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας  κ.κ. Χρυσοστόμου. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας  κ.κ. Χρυσοστόμου. Μετά το περάς της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής.

2

3

4

5

6

7