Ελπίδες να δρομολογηθεί ξανά πλοίο που θα συνδέει την Καλαμάτα με την Κρήτη!

faaef3455ff6e091b26c2afc315fcc4c_L


Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την επαναδρομολόγηση πλοίου, που θα συνδέει την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και το Καστέλλι Κισσάμου. Το Συμβούλιο έλαβε απόφαση για τις τεχνικές προδιαγραφές του σκάφους και, την παρούσα εβδομάδα το Υπουργείο θα εκδώσει πρόσκληση προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον (πληροφορίες αναφέρουν ότι υφίσταται), το πλοίο θα δρομολογηθεί άμεσα.

Πρόκειται για το δρομολόγιο Καλαμάτα – Κύθηρα – Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (01) θερινού δρομολογίου την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα έως 30/09, έναντι μισθώματος € 16.066,63 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, όπως αυτά καθορίστηκαν με τη (στ) σχετική, αναφέρονται ως εξής:

ι)μεταφορική ικανότητα πλοίου τουλάχιστον 300 (χειμώνα) – 450 (θέρους) επιβατών.

ιι)επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τ.μ.

ιιι)ολικό μήκος άνω των 90μ. και

iv)δεκαπέντε (15) κλίνες.

Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν πλοιοκτήτες που έχουν δρομολογημένα πλοία και πληρούν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. – Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/peloponnisos/item/72227-elpides-na-dromologithei-ksana-ploio-pou-tha-syndeei-tin-kalamata-me-tin-kriti.html