Εμπλουτίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Αγαπήνεια – Παντριφυλιακού χαρακτήρα πλέον η εορτή

 

main


Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με συλλόγους και φορείς της πόλης των Γαργαλιάνων είχαν χθες το απόγευμα, Παρασκευή 15 Μαΐου, στο Δημαρχείο των Γαργαλιάνων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβέλας και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Γ. Κατσούλας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκης, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κα. Β. Καλκαβούρα, η κα. Ε. Σταματελοπούλου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, η κα. Α. Πεππα από την Σχολή Τέχνης, η κα. Β. Νικητοπούλου από τον Α.Σ. Τριφυλίας, από την Α.Ε. Γαργαλιάνων ο κ. Γ. Βλαχαδάμης, ο κ. Φ. Παναγιωτόπουλος από την Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων, ο πρόεδρος του Τέλου Άγρα κ. Β Αγγελόπουλος, ο γραμματέας του Γ.Σ.Γ. κ. Σ Τσαγκάρης και η γυμνάστρια του Δήμου Τριφυλίας κα. Σ. Χριστοπούλου.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η εθελοντική συμβολή των συλλόγων στη διοργάνωση των διήμερων φετινών εκδηλώσεων για τα Αγαπήνεια, στην πόλη των Γαργαλιάνων. Από τους εκπροσώπους των συλλόγων ζητήθηκε η συνεργασία στην παρουσίαση δρώμενων τα οποία θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ενώ ζητήθηκαν πολλές ιδέες και προτάσεις. Οι σύλλογοι από την πλευρά τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν όπως μπορούν, προκειμένου ο εορτασμός να γίνει ακόμη πιο λαμπρός και να ξεφύγει από τα στερεότυπα.

Ο Δήμαρχος κ Κατσίβελας σε δηλώσεις του στο gargalianoionline είπε: «Σήμερα συναντηθήκαμε με όλους τους Συλλόγους των Γαργαλιάνων με δύο σκοπούς. Ο πρώτος είναι να γίνει σαφής η κοινωνική πολιτική του Δήμου όσον αφορά τις πολιτιστικές δράσεις. Επίσης ο Δήμος θα έχει 7-8, ίσως και περισσότερες, εκδηλώσεις οι οποίες θα είναι Παντριφυλιακής εμβέλειας με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πολιτισμό στην Τριφυλία. Ασχοληθήκαμε ιδιαιτερα με τη γιορτή των Αγαπηνείων, την οποία πρόθεση του Δήμου είναι να την ανανεώσουμε, να την κάνουμε πιο ζωντανή, πιο μεγάλη, πιο όμορφη, πιο ελκυστική και πιό τιμητικη για τον μεγάλο ήρωα Καπετάν Τέλλο Άγρα».