Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας: Κλειστά καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

 

kleisto-katastima-660


Η επόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 θα είναι η μία από τις συνολικά επτά Κυριακές το χρόνο, που θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν πλέον τα εμπορικά καταστήματα.

 

Ωστόσο, οι έμποροι σε όλες τις περιοχές της χώρας δεν δείχνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν την απόφαση.

 

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας), αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

 

«με κοινή απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής μας δεν θα λειτουργήσουμε την Κυριακή τις επιχειρήσεις μας, διότι δεν έχουμε την δυνατότητα να είμαστε 24ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο ανοιχτά. Επιπλέον δεν μπορούν με αυτό τον τρόπο να μας στερούν την προσωπική μας ζωή και τις οικογένειές μας, με μέτρα που δεν τονώνουν την αγορά. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό και αυτό θα τηρήσουμε»,  λένε στο filiatranet οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νικόλαος Φάμπας και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ειδικότερα, «όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 3 Νοεμβρίου λένε, μεταξύ άλλων, οι Ομοσπονδίες Θεσσαλίας, που αντιπροσωπεύει 23 συλλόγους, οι σύλλογοι του Αγρινίου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, ‘Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών, Παραμυθιάς, Δομοκού, Λαμίας, Σπερχειάδας, ‘Αμφισσας, Αμφίκλειας, Μαρτίνου, Έδεσσας, Γρεβενών, Καστοριάς, Νάουσας, Κοζάνης, Φλώρινας, Αλεξανδρούπολης, Κατερίνης, Καβάλας, Κομοτηνής, Κιλκίς, Χανίων, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Τρίπολης, Καλαμάτας, Λακωνίας, Αιγιαλείας, Πατρών, Αμαλιάδας, Ηλείας  κ.α.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου.