Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας αναγορεύτηκε ο Μανώλης Γλέζος

 

5ba340a816c7a2f7d5d12ca399857225_XL


Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καλαμάτας αναγορεύθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο Μανώλης Γλέζος, σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός.

Η  ειδική τελετή  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Γ. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, στην Καλαμάτα.

Η προσφώνηση έγινε  από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Γιώργο Ανδρειωμένο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, αναπληρωτή καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά και τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, αναπληρωτή καθηγητή Βασίλη Κωνσταντινόπουλο. Στην συνέχεια προβλήθηκε  ιστορικό ντοκιμαντέρ. για το  τιμώμενο πρόσωπο.

Ενώ την ανάγνωση της απόφασης του τμήματος για την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα έγινε  από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολούθησε η  περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου.  Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Μανώλη Γλέζου.