Επιστολή Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε Τσίπρα για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στον ελληνικό τουρισμό μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ

 

ab84220c936437782867ef7befb0e62e_L


Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης μεθέμα «Επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και γενικότερα στην οικονομία από την αύξηση του ΦΠΑ».

Θέμα: «Επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και γενικότερα στην οικονομία από την αύξηση ΦΠΑ»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε η τιμή διάθεσης του τουριστικού προϊόντος στο διεθνοποιημένο τουριστικό περιβάλλον πρέπει να είναι ανταγωνιστικό και οποιαδήποτε αύξηση στην τελική τιμή του επηρεάζει άμεσα και αρνητικά την τουριστική ζήτηση στη χώρα μας.
Επειδή η συζητούμενη αύξηση του ΦΠΑ υπονομεύει όχι μόνο την τρέχουσα τουριστική χρονιά, αλλά την γενικότερη ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην βιωσιμότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, διότι εκτιμάται ότι το 30% των τουριστικών δαπανών απορροφούν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, 20% οι μεταφορές, 30% τρόφιμα- ποτά κ.λπ. και τα υπόλοιπα οι αγορές. Άρα από τον τουρισμό ωφελούνται όλοι οι τομείς της οικονομίας.
Παρακαλούμε θερμά την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή των υπό συζήτηση νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, διότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον τουρισμό και γενικότερα για την εθνική οικονομία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτριος Μανιάτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας