Επιτυχημένη η εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

 

123


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων χθες, Κυριακή 10 Μαΐου, στις 7μ.μ. το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στρατικοπούλου «Το Παρελθόν Μετράει Στιγμές». Μάλιστα, με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας μοιράστηκαν τριαντάφυλλα στις γυναικες καθώς και αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Κουτσούλης, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Μαιευτήρας Γυναικολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος διάβασε και κείμενα από το βιβλίο. Η συγγραφέας κ. Βασιλική Στρατικοπούλου μίλησε για το βιβλίο της ενώ στο τέλος υπέγραψε αντίτυπα για τους αναγνώστες της.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, κα. Βάσω Καλκαβούρα, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ αλλων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αδρακτάς.

Η υπόθεση

Η Μαίρη γεννημένη σε λάθος τόπο μιας άλλης εποχής, αναζητεί απαντήσεις σε ερωτήματα που τη βασανίζουν εδώ και χρόνια. Φεύγει από το νησί της, την Ζάκυνθο όταν ο θεός του έρωτα της χτύπησε την πόρτα. Πίσω της όμως αφήνει αγαπημένα πρόσωπα που δεν βγαίνουν ποτέ από την καρδιά και το μυαλό της.

Εξέχουσα θέση κατέχει η μικρότερη αδερφή της, η Χρυσάνθη, της οποίας η μοίρα της επιφύλαξε το χειρότερο δώρο… Αυτή ήταν η αρχή για την αναζήτηση απαντήσεων που της ταλάνιζαν το παρελθόν και της στοίχειωναν το μέλλον.

Όλες αυτές βρίσκονται καλά κρυμμένες σε ένα κιτρινισμένο τετράδιο που κράταγε η μάνα της όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί θα το ονόμαζαν ημερολόγιο, αυτή απλά το αποκαλεί «το κλειδί του παραδείσου της».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Βασιλική Στρατικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Ζει και εργάζεται στα Φιλιατρά. Είναι καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και έχει δικό της φροντιστήριο ξένων γλωσσών εδώ και 17 χρόνια. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Cambridge με ειδικότητα στην δυσλεξία. Αυτό είναι το πρώτο της εγχείρημα στη συγγραφή μυθιστορήματος.